Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kulağakaçan ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

kulağakaçan anlamı İng. earwig Lat.Forficula auricularia Alm. Ohrenkriecher Fr. perceoreille
1,5 cm. boyunda, esmer kırmızı, gececi, erkeklerin arka ucu kıskaç biçimini alan ve tarımsal bitkiler için zararlı olduğu da söylenen otçul böcek.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kulağakaçan anlamı İng. earwig Lat.Forficula auricularia Alm. gemeiner Ohrwurm Fr. perce oreille
Eklem bacaklı hayvanlardan, böcekler (Insecta) sınıfının, düz kanatlılar (Orthoptera) takımından, 1.8 cm kadar büyüklükte, vücudu ince, uzun, ön kanatları kısa, art kanatları büyük, enine ve boyuna katlanarak ön kanatların Altına yerleşmiş, bahçelere zarar veren bir tür.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kulağakaçan anlamı Lat.Forficula auricularia Fr.perce oreille
(zooloji)

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

kulağakaçan anlamı İng. earwig Alm. gemeiner Ohrwurm Fr. perce-oreille
(Forficula auricularia): Eklembacaklı hayvanlardan böcekler (İnsecta) sınıfının düzkanatlılar (Orthoptera) takımının (bakınız») bir türü. Vücudu ince, uzun, ön kanatları kısa, ard kanatları büyük, enine ve boyuna katlanarak ön kanatların Altına yerleşmiştir. Uzunluğu 18 mm. Evlere girer, Bahçelere zarar verir.

Güncel Türkçe Sözlük

kulağakaçan anlamı
is. hay. b. Düz kanatlılardan, karnında çatal biçiminde iki uzantı bulunan, meyve ve sebzelere zarar veren otçul bir böcek (Forficula auricularia).

"kulağakaçan" için örnek kullanımlar

jpg | image_width 250px | resim_bilgi Yaygın dişi kulağakaçan böceği, Forficula auricularia | alem Animalia | şube Arthropoda | altşube
Kaynak: Kulağakaçanlar
Uçulmadığı zamanlarda kanatlar kulağakaçan , çekirge , hamam böceği , peygamberdevesi , kın kanatlılar gibi gruplarda katlanmış olarak
Kaynak: Böcek
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.