Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kumbara ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü

kumbara anlamı
bakınız» humbara.

Güncel Türkçe Sözlük

kumbara anlamı
is. (kumba'ra) 1. Para biriktirmek için kullanılan, bozuk veya kâğıt para atılan deliği olan, metal, toprak, plastikten yapılmış küçük kap. 2. tar. Humbara.

Türkçe - İngilizce

kumbara anlamı
isim
1) piggy bank
2) moneybox

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kumbara anlamı
Kumar.

*Emet -Kütahya

kumbara eş anlamlısı

humbara
is. tar. Demir veya tunçtan dökülmüş, yuvarlak ve boş olan içine patlayıcı maddeler doldurulup havan topu veya el ile atılan, yuvarlak bir tür bomba, kumbara: "Fakat tam eline almıştı ki, humbara patlayıverdi." -İ. O. Anar.

"kumbara" için örnek kullanımlar

Toplantının son bölümünde "ANADOLUJET Karlı İş Ortağı Projesi"nin sembolü olan kumbara sahneye getirildi.
The last part of the meeting, "AnadoluJet Profitable Business Partner Project" was brought to the scene of the piggy bank as a symbol.
Kaynak: haberler.com
Ayrı toplanan bu atıklar ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğine göre uygun olarak tasarlanmış iç mekân kutusu, kumbara, kafes ve poşetlerde biriktirilecektir.
According to the regulations of this waste is separately collected packaging waste control is designed in accordance with the interior box, piggy bank, biriktirilecektir cages and bags.
Kaynak: timeturk.com
Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Edirne Kaleiçi Evi'ni model alan, "Kitap ve Oyuncak Evi" adıyla bir kumbara hazırlattıklarını ve Saraçlar Caddesi'ne koyduklarını belirtti.
Tanrikulu, told reporters, Edirne Old City House of the model, the scope of the project, "Book and Toy House", as they put a piggy bank hazırlattıklarını and saddlers Street, he said.
Kaynak: haberler.com
Banka; çek, yatırım hesabı ve yatırım fonunu Türkiye'ye getirmekte öncü olmuş, kumbara kullanılmasını yaygınlaştırmış, ilk ATM'yi kullanıma
Kaynak: Türkiye İş Bankası
hırsıyla bilinan Pere Milà, Barcelonalılar tarafından "Guardiola'nın dulu" ile mi yoksa "Dulu'nun guardiola (kumbara sı)" ile mi ilgileniyor?
Kaynak: Casa Milà
ortaokul ve lise öğrencileri boyunlarına kumbara takarak sokakta vapur iskelelerinde vatandaşların yakasına rozet takarak kampanyalar
Kaynak: Türkiye Sakatlar Derneği

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.