Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kunduzgiller ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kunduzgiller anlamı İng. beavers Lat.Castoridae, castor: kunduz Alm. Biberartige Fr.castors
Kemiriciler (Rodentia) takımının, yalın dişligiller (Simplicidentata) alt takımının, sincabımsılar (Sciuromorpha) bölümünden, geniş, yassı ve ucu pullu bir kuyrukları olan, art ayak parmaklarının arası perdeli, büyük ve tıknaz, toplu hâlde su kenarlarında kemirerek devirdikleri kütüklerden köy fırınına benzer yuvalar yapan, iyi yüzen, kastor adı verilen çok değerli postları olan bir familya. Kunduz (Castor fiber), Kanada kunduzu (C.canadensis) türleri iyi bilinir.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kunduzgiller anlamı Osm. Castoridae Fr. castoridés
(zooloji)

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

kunduzgiller anlamı İng. beavers Lat.castor Alm.Biberartige Fr.castors
(Castoridae), (Lât. castor = kunduz) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının kemiriciler (Rodentia) takımının yalın-dişliler (Simplicidentata) alt-takımının sincabımsılar (Sciuromorpha) bölümüne (bakınız») giren bir familyası Kuyrukları geniş, yassı ve ucu pulludur. Ard ayak parmakları arası perdelidir. Büyük ve tıknazdırlar. Yuva kuruş biçimleri çok ünlüdür. Toplu halde, su kenarlarına, kemirerek devirdikleri kütüklerden köy fırınına benzer yuvalar yaparlar. İyi yüzerler. Kastor adı ile tanınan postları kürkçülükde çok aranır. Kunduz (Castor fiber), Kanada kunduzu (C.canadensis) iyi bilinen türleridir (bk)

"kunduzgiller" için örnek kullanımlar

Kunduz, kunduzgiller (Castoridae) familyasından Castor cinsini oluşturan ağaçları kemirerek beslenen, su kıyılarında yaşayan kemiricilerin
Kaynak: Kunduz
Türkiye'nin kemiricileri: kunduzgiller | Castoridae Kuyrukları geniş ve üstten basıktır. Gözler ve kulaklar küçük, bacaklar kısadır.
Kaynak: Kemiriciler
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.