Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kupon ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

kupon anlamı İng. coupon
1. Tahvillerin üzerinde bulunan ve belirli zamanlarda sahibine faiz olarak gelir sağlayan kesilmiş parça. 2. İşveren tarafından çalışanlara verilen para değeri olan fiş. 3. bakınız» karne 1

Güncel Türkçe Sözlük

kupon anlamı
is. 1. Piyango biçiminde düzenlenmiş çekilişlerde kesilerek kullanılan basılı parça. 2. gazete ve dergilerin düzenledikleri kampanyalarda verilecek hediye karşılığı olarak biriktirilmesi gereken basılı kâğıtların her biri. 3. ekon. Devlet tahvili, hisse senetleri vb. değerli kâğıtların üzerinde bulunan ve belirli zamanlarda sahibine faiz veya kazanç payı olarak belirli bir gelir sağlayan kesilmiş parça. 4. ekon. İşveren tarafından çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere çalışanlarına verilen para değeri olan fiş. 5. sf. Yalnız bir giysilik dokunmuş veya kesilmiş, üstün nitelikte (kumaş parçası): Kupon kumaş.

Türkçe - İngilizce

kupon anlamı
isim
1) coupon
2) counterfoil

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kupon anlamı Fr.coupon
1. Piyango biçiminde düzenlenmiş çekilişlerde kesilerek kullanılan basılı parça. 2. Değerli kâğıtların (devlet tahvili veya hisse senetleri) üzerinde bulunan ve belirli zamanlarda sahibine faiz veya kazanç payı olarak belirli bir gelir sağlayan kesilmiş parça: § "Taksit zamanı gelince kuponcağızını kesip bir sarraftan paracıkları alırsın." -Ahmet Midhat Efendi, Karnaval, 18. § "Moskof Ayastefanos'a geleli beri de bir defacık olsun İstanbul'a ayak basmamış, tekaüt kuponunu bile Allah razı olsun ayak kavafı Fatma Hanımla bir mecidiyeye aldırırmış." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hikâyeler, 44. 3. Yalnız bir giysilik dokunmuş veya kesilmiş, üstün nitelikte (kumaş parçası). 4. İşveren tarafından çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere çalışanlarına verilen para değeri olan fiş. 5. gazete ve dergilerin düzenledikleri kampanyalarda verilecek hediye karşılığı olarak biriktirilmesi gereken basılı kâğıtların her biri.

"kupon" için örnek kullanımlar

Bu şirket belirli vadelerle kupon ödemesi yapıyor.
This company is doing a certain maturity of coupon payments.
Kaynak: sabah.com.tr
Haberde bu yeni sistem ile tüketiciler kupon biriktirip mağazaların indirimlerinden de yararlanabilecekler.
The report of this new system, and consumers will benefit from the discounts coupons stores accumulate.
Kaynak: sonhaber.nl
Murat Ş.'nin peşine düşen polis, Murat Ş.'yi iddia bayisinde 40 bin lira değerinde kupon yaparken yakaladı.
S. Murat. 'Pursuit of the police, Murat S..' Claim to exceed 40 thousand pounds worth of dealer caught doing coupons.
Kaynak: sabah.com.tr
Groupon (grup ve kupon sözcüklerinin birleşiminden türetilmiştir) yerel ve uluslararası pek çok firmada kullanılmak üzere indirim kuponları
Kaynak: Groupon
A: Son kupon ödeme tarihinden valör gününe kadar geçen gün sayısı E: Kupon ödeme dönemi içindeki gün sayısı CPN: Kupon faiz oranı M: Bir
Kaynak: Eurobond
Daha sonra, kupon üzerinde bu maçın kesin sonucu Maç Sonucu alanına 1, 0 , 2 cinsinden işaretlenir. 1: Ev sahibi takımın galibiyeti 0:
Kaynak: İddaa
çekmek, alışveriş için kupon elde etmek, ofis dökümanlarına ulaşmak, harita dan yol tarifi almak ve daha birçok şey için kullanabilmektedirler.
Kaynak: Mobil içerik
Ana Britannica, geçmişte fasiküller veya ciltler halinde, bazı gazete ler tarafından toplanan kupon lar karşılığında verilmiştir.
Kaynak: AnaBritannica
Üzerinde bulunan kupon ve/veya anapara vadesi geldiğinde borçlu olan şirketin borçlarını ödemesi esasına dayanan bu menkul değerler,
Kaynak: Tahvil
25 ve 10 cent lik pul (kupon) seçenekleri vardı ve faiz verildi. Bazı durumlarda biriktirilen pulu savaş bonosu na çevirilebilirdi.
Kaynak: Savaş yardım pulu
rüçhan hakkı kullanma süresi içinde sözkonusu hisse senedi üzerinde bulunan yeni pay alma kupon unun alınıp satılabilmesi için açılan pazar dır.
Kaynak: Rüçhan hakkı pazarı
Niyazi hergün minübüste kupon yaparak kendini sınar fakat kuponu yatırmaz. At yarışlarını izlemeye giden Niyazi tüm atları yine bilir.
Kaynak: Atla Gel Şaban

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.