Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kurgan ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü

kurgan anlamı
bakınız» çatma.

BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü

kurgan anlamı
1- Türkistan'da sintepe. 2- Kale.

Güncel Türkçe Sözlük

kurgan anlamı
is. 1. İlk Çağda mezar üzerine toprak yığılarak yapılan küçük tepe. 2. Tepe biçiminde mezar, höyük.

"kurgan" için örnek kullanımlar

Cuma günü Ural'a düşen metorit Tyumen, Kurgan, Sverdlovsk bölgeleri ile Kazakistan'In kuzey bölgesi sakinlerini etkiledi.
Ural falling on Friday metorit Tyumen, Kurgan, Sverdlovsk regions affected residents in the north of Kazakhstan.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Rusya'da Ural bölgesinin Çelyabinsk, Yekaterinburg, Kurgan ve başka şehirlerinin sakinleri meteor yağmuruna şahit oldular.
Of Russia, the Ural Chelyabinsk, Yekaterinburg, Kurgan, and other cities, residents witnessed the meteor shower.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Bu bölgeler arasında Tümen, Sverdlovsk, Çelyabinsk, Kurgan ve Barkortostan Cumhuriyeti, ayrıca Kazakistan'ın kuzeyi bulunuyor.
This division between the regions, Sverdlovsk, Chelyabinsk, Kurgan and Barkortostan Republic, as well as Kazakhstan's north.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Bilindiği üzere, geçtiğimiz Cuma günü Ural'a bölgesine düşen meteor parçalarından Tyumen, Kurgan, Sverdlovsk ve Kazakistan'ın kuzey bölgeleri etkilendi.
As you know, last Friday meteorite fragments of Ural Tyumen, Kurgan, Sverdlovsk, and northern regions of Kazakhstan affected.
Kaynak: gazetem.ru
timi tarafından keşfidelen İskit veya Saka kurganı. MÖ 5. yüzyıl dan kalma olduğu düşünülen kurgan, Kazakistan 'da gün ışığına çıkarılmıştır.
Kaynak: Esik kurganı
Arjaan (Rusça : Аржан) — Arkeolojik araştırmalarla Saka Türklerine ait höyüklerin yani kurgan ların bulunduğu yer. Rusya Federasyonu ,
Kaynak: Arjaan
tarafından incelenen Esik kurganı adlı İskitler veya Sakalar a ait kurgan dan çıkarılan binlerce altın parçadan oluşturulan zırh. MÖ 5.
Kaynak: Altın elbiseli adam
Balbal, (Kırgızca : балбал, bɑɫbɑɫ) Eski Türklerde kişinin anılması için mezar ının veya bazı kurgan ların etrafına dikilen mezar taşına
Kaynak: Balbal
Kurganı (Noyon-Uul), Moğolistan 'ın kuzey kesim inde Noin-Ula 'de bulunan Hiung nu lara ait sanat eser lerinin orta ya çıkar ıldığı kurgan .
Kaynak: Noin-Ula Kurganı
Yapı, geniş bir alanı kapsayan çamur duvarlardan oluşur ve yerel dilde bir Korgon (hisar, kurgan ile karıştırmamak gerekir) olarak
Kaynak: Koşoy Korgon
yüzyıllar arasındaki döneme ait eski Türk kurgan ları, taş heykeller (balbal ) ile çeşitli diğer anıtlar bulunmuştur. 1998 yılında
Kaynak: Koçkor Vadisi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.