Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

arsenik ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

arsenik anlamı İng. arsenic
As ile simgelenen ve tabiatta, toprak, su ve birçok böcek öldürücü ilacın yapısında bulunan zehirli bir element.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

arsenik anlamı İng. arsenic
Metiyoninden sistin ve taurin gibi bileşiklerin oluşması için gerekli olan, domuz, civciv ve insanlar için esansiyel, fazla alınması durumunda zehirli olan ağır bir metal.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

arsenik anlamı Fr. arsenic
(kimya)

Güncel Türkçe Sözlük

arsenik, -ği anlamı
is. kim. Atom numarası 33, atom ağırlığı 74,91, yoğunluğu 5,7 olan, atmosfer basıncı Altında 450 °C'de süblimleşen, maden filizlerinde çok yaygın bulunan, metal görünümünde basit element, sıçanotu, zırnık (simgesi As).

Kimya Terimleri Sözlüğü

arsenik anlamı İng. arsenic Alm. arsenic Fr. arsenic
Simgesi As, atom numarası 33, atom kütles, 74,92 g, yoğunluğu 5,7 g/mL olan , sarı renkte, karasız yapıdaki allotropu (As4) buharının hızlı yoğunlaştırılması ile elde edilen ısıtıldığında oksijen, kükürt ve halojenlerle birleşen, derişik sülfürik asitle tepkimesinde As2O3 ‘ ü ve sodyum hidroksitte çözününce Na3AsO3 ‘ü oluşturan, alaşımlarda sertleştirici olarak ve yarı iletkenlerde doping maddesi olarak kullanılan, büyük miktarları zehirli etki yapan, böcek öldürücü olarak da kullanılmakta olan ve 613 °C'de süblimleşen bir beşinci gurup elementi. En çok bulunduğu filizleri: mispikel FeAsS, orpimen As2S3 ve realgar As4S4'dır.

Türkçe - İngilizce

arsenik anlamı
isim
1) arsenic
2) ratsbane
sıfat
1) arsenic

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

arsenik anlamı Fr.arsenic
Atom numarası 33, atom ağırlığı 74,91, yoğunluğu 5,7 olan, atmosfer basıncı Altında 450 °C'de süblimleşen, maden filizlerinde çok yaygın bulunan, metal görünümünde basit element, sıçanotu, zırnık (simgesi As):§ "Evet, dedi, atletikten dejenere arsenik bir tip." -Peyami Safa, Yalnızız, 124. § "… ve bir Madame Bovary'nin arsenikli dudaklarından Thérése de Sauve'un şuh ve işvebaz tebessümünü silmek mümkün olmuyordu." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 69. § "arsenik: Gayet parlak, sincabi renkli, kokusuz, şibh-i maâdin kısmından bir cism-i sulb olup tabiatta bazen serbest dahi bulunur. Buna lisanımızda (zırnıh) veya (zırnık) denir." -Ali Seydi, Lugât-i Ecnebiye.

"arsenik" için örnek kullanımlar

Ancak kullandıkları ilaç arsenik türevi bir maddeden üretiliyor.
However, drug use is made ​​of a material derivative of arsenic.
Kaynak: haber.mynet.com
Bu minerallere baktığımızda nikel, kurşun, kadmiyum, arsenik ve asbesttir.
When we look at these minerals, nickel, lead, cadmium, arsenic and asbestos.
Kaynak: haber.stargazete.com
Ama Erzin'imizdeki suyumuzun arsenik oranı sıfıra yakındır.
But Erzin'imizdeki arsenic in our water rate is close to zero.
Kaynak: turkiyeturizm.com
Doğada kobalt ile birlikte, içinde arsenik bulunur.
With cobalt in nature, is within the arsenic.
Kaynak: manisahabergazetesi.com.tr
Azot ve fosfor ametal, arsenik ve antimon yarı metal, bizmut metaldir. Sulu çözeltileri asidiktir. Son yörüngeleri np3 ile sonlanır.
Kaynak: Azot grubu
Ayrıca, Dünya 'da arsenik yoğunluğunun en yüksek olduğu yerlerden biridir. Halomonadaceae familyasındaki diğer bakteri türleri gibi GFAJ-1
Kaynak: GFAJ-1
Silisyum,bor, antimun, arsenik gibi elementler yarı metaldir. Doğa da ametaller daha çok bulunsa da periyodik tablo daki element lerin çoğu
Kaynak: Metal
Karbon, arsenik gibi bazı maddelerin üçlü noktalarının yuksek olması dolayısıyla süblimleşmesi, eriyip buharlaşmasından daha kolaydır.
Kaynak: Süblimleşme
En çok kullanılan bileşikleri galyum nitrit ve galyum arsenik tir. Yarı iletkenlerin yapımında ve kızılötesi alıcılarında kullanılır.
Kaynak: Galyum
Pirinçte bulunabilen diğer bazı elementler, kalay , kurşun , nikel , mangan , demir , alüminyum , arsenik , antimon ve fosfor dur.
Kaynak: Pirinç (alaşım)
N tipi üst tabaka ise fosfor, arsenik veya antimon gibi gezgin elektronlar yaratan kimyasallarla kaplanır. Burada amaç, elektronların
Kaynak: Fotovoltaik
transistör gibi modern elektroniğin temel parçalarının ham maddeleridirler. Bor , silisyum, germanyum, arsenik ve antimon yarı metallere örnektir.
Kaynak: Yarı metal
döngüsünün aşamalarını belirlemekte kullanılır. Akridarsin akridine benzer bir yapıya sahiptir ama azot atomunun yerinde bir arsenik atomu bulunur.
Kaynak: Akridin
(CCl 4), kurşun (Pb), kloroform (CHCl 3), arsenik (As) ve fosfor (P) zehirlenmelerinde karaciğerde yağlanma meydana gelir. Lipoprotein
Kaynak: Karaciğer yağlanması
Nehir arıtılmamış kanalizasyon, tarımsal gübre, ve siyanür, arsenik, kurşun ve kadmiyum dahil olmak üzere yerel madencilik siteleri, toksik
Kaynak: Săsar Nehri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.