Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kuş gribi ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

kuş gribi anlamı İng. avian influenza
İnfluenza A virüsunun tavuk, sülün, hindi ve bıldırcın gibi evcil kanatlılarda yüksek ölüm oranıyla seyreden, sakal ve ibikte kanama, morarma ve ödemle belirgin oldukça bulaşıcı bir hastalık, kanatlı gribi. Doksandan fazla yabani kuş türü saklayıcı konaktır ve domuz başta olmak üzere, bir çok memeli türü enfeksiyona oldukça duyarlıdır.

BSTS / Viroloji Terimleri Sözlüğü

kuş gribi anlamı İng. bird flu
Tavuk vebası etkeninin insanlara geçmesiyle insanlarda biçimlenen, oldukça bulaşıcı ve ölümcül olabilen bir hastalık, kanatlı influenzası.

"kuş gribi" için örnek kullanımlar

Kabus geri döndü. Kuş gribi, Meksika'da büyük panik yarattı.
A Nightmare on back. Avian flu in Mexico has created a great panic.
Kaynak: takvim.com.tr
DSÖ, 2003 yılından beri Kamboçya'da 27, dünya genelinde de 365 kişi kuş gribi yüzünden hayatını kaybetmişti.
WHO in Cambodia since 2003, 27, 365 people worldwide from avian influenza, also lost their lives.
Kaynak: hakimiyet.com
Çin Sağlık Bakanlığı, kuş gribi nin tespit edildiği kişilerden ülkenin güneybatısındaki Guiyang şehrinde yaşayan 21 yaşındaki kadının çoklu organ yetmezliği sonucu öldüğünü bildirdi.
China Ministry of Health, the bird flu has been detected in people living in the country's southwestern Guiyang reported that 21-year-old woman died of multiple organ failure.
Kaynak: samanyoluhaber.com
Meksika'da geçen yıl yaşanan H7N3 virüsünün neden olduğu kuş gribi salgınında 22 milyondan fazla tavuk itlaf edilmiş ve başta yumurta olmak üzere birçok tavuk ürününe yüksek oranlarda zam gelmişti.
Caused by the H7N3 bird flu virus in Mexico, an outbreak of last year more than 22 million chickens have been culled, and especially egg product, including high rates of many chicken was raised.
Kaynak: haber7.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.