Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

künk ne demek?

 - 2 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

künk, -gü anlamı
is. Pişmiş toprak veya betondan yapılmış kalın su borusu, büz: "Bir gün bu künklerin bir tanesinin, bir yerinden delinmiş olduğu görülür." -S. F. Abasıyanık.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

künk anlamı
Tutuk, unutkan, akılsız (çocuk).

*Acıpayam, *Çal -Denizli

künk anlamı
Ağır ve isteksiz yiyen: Ne künk adamsın.

Kozağaç *Gölhisar -Burdur

künk eş anlamlısı

büz
is. Künk.

"künk" için örnek kullanımlar

Bu kanallarda künk ya da büz adı verilen kalın borular kullanılır. Ayrıca bunların bir zarar görmesi ( delinme, yanma, kırılma ) sonucunda
Kaynak: Kanalizasyon
Kente Büyükdere 'deki bent lerden künk lerle getirilen su yun dağıtım ve denetiminin yapıldığı yer olduğundan bu adı almıştır.
Kaynak: Maslak, Sarıyer
Kente Büyükdere 'deki bent lerden künk lerle getirilen su yun dağıtım ve denetiminin yapıldığı yer olduğundan bu adı almıştır.
Kaynak: Maslak, Şişli
Hakediş, devlete bağlı olarak çalışılan müteaahhit lik işlerinde belli dönemlerde (aylık) yapılan kazı, dolgu, kanal açma, boru/künk döşeme
Kaynak: Hakediş
bu birliğe köyümüzün batısındaki mağaradan künk borularla su götürüldüğü bu su yolu boyunca çıkarılan toprak künk borulardan anlaşılmaktadır.
Kaynak: Çerçili, Kandıra
bu güzel tatil köyü künk deresi ve yemyeşil vişne bahçeleriyle son zamanlarn gözde tatil merkzleri arasında yerini almıştır.
Kaynak: Küllüce, Başmakçı
Şehir çöl ortasında kurulmasına rağmen, sulama kanalları (künk ) sayesinde bugün olduğu kadar eski zamanlarda da bir tarım merkeziydi.
Kaynak: Bem
Kuzeydeki kola ise ergenli,uladı,künk ve fertek çayları eklenerek ovanın bayındır ve torbalı kısmı geçilir. Bundan sonra batıdan bir kol
Kaynak: Küçük Menderes
edilmekte ve tepenin batı kesiminden tarlaların sürülmesi esanesında su yolu yapımında eskiden kullanılan künk parçalarına rastlanmaktadır.
Kaynak: Musallar, Kastamonu
Bu çeşmelerin suları köyün 1 kilometre kuzeybatısından, değirmen çalıştırılan "subaşı" mevkiinden toprak (künk) borularla getirilmiştir.
Kaynak: Nusratlı, Ayvacık
Suyun götürüldüğü topraktan yapılan künk borular hala görülebilmektedir. SU KEMERİ ve üzerindeki MAĞARA tarihi bakımdan çok önemlidir.
Kaynak: Civler, Çanakkale
Su, kayaların içine oyulan yarıklardan ya da içleri oyularak birer künk biçiminde hazırlanmış taşların birbirine bağlanması yöntemiyle
Kaynak: İnka mimarisi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.