Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

lângur ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

lângur anlamı İng. langur Lat.Presbytis entellus Alm. Hulman Fr. semnopithèque entelle
Maymunlar (Primates) takımının, Eski Dünya maymunugiller (Cercopithecidae) familyasından, 75 cm kadar uzunlukta, 100 cm kadar kuyruklu, ince yapılı, sarımsı, beyazımsı renkte, çalı kirpikli, çenesinde saçakları bulunan, Hindistan'da yaşayan bir tür.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

lângur anlamı Lat.Presbytis entellus Fr. entelle
(zooloji)

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

langur anlamı İng. langur Alm. Hulman Fr. semnopithèque entelle
(Presbytis entellus), Maymunlar (Primates) takımının uzunkuyruklumaymungiller (Cercopithecidae) familyasından (bakınız») bir memeli türü. Uzunluğu 75, kuyruğu 100 cm. İnce yapılı, sarımsı, beyazımsı renkli, çalı kirpikli olup çenesinde saçakları vardır. Doğu Hindistanda yaşar.

Güncel Türkçe Sözlük

langur anlamı
is. (l ince okunur) hay. b. Maymunlardan, Hindistan'da yaşayan, kül rengi veya kırmızıya çalan sarı tüylü, büyük bir maymun (Presbytis entellus).

"lângur" için örnek kullanımlar

En tanınmış cinsleri uzun kuyruklu maymun , babun , şebek , mandril , langur ve burun maymunlarıdır . Özellikleri: Köpeksi maymunlar gayet
Kaynak: Köpeksi maymunlar
Primatlar (Primates) : Kızıl langur (Pygathrix nemaeus) Altın çimdik burunlu maymunu (Rhinopithecus roxellana) Yunnan çimdik burunlu
Kaynak: Tehlikedeki türler
Bazen de tavşan , langur , şebek ve tavuskuşu gibi küçük hayvanları avlarlar. Bengal kaplanlarının çok nadiren fil ve gergedan
Kaynak: Bengal kaplanı
Primatlar (Primates) : Tepeli boz langur (Semnopithecus priam) Kel başlı ukari (Cacajao calvus) Halka kuyruklu lemur (Lemur catta)
Kaynak: Neredeyse tehdit altındaki türler
Kara ayaklı boz langur (Semnopithecus hypoleucos) Ak gerdanlı maymun (Cercopithecus erythrogaster) Kral geraza (Colobus polykomos)
Kaynak: Hassas türler
Primatlar (Primates) : Ak başlı langur (Trachypithecus delacouri) Bayan Waldron kızıl gerazası (Piliocolobus badius waldronae) (T)
Kaynak: Kritik tehlikedeki türler

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.