Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

lenfatik ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

lenfatik anlamı
sf. 1. Lenfle ilgili olan. 2. tıp Lenfatizme tutulmuş olan (kimse): "En iyi çocuk tipi ... uykudan baş kaldırmayan lapacı yani kof, şişman lenfatik çocuktur." -R. H. Karay.

Türkçe - İngilizce

lenfatik anlamı
sıfat
1) lymphatic

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

lenfatik anlamı Fr.lympatique
1. Lenfle ilgili olan. 2. Lenfatizme tutulmuş olan (kimse): § "O, benim nazarımda, Hac Yolu'nun bu bölgesinde vebalı, koleralı hastalara değil, ancak İstanbul'un kibar çevrelerinde nevrastenik hanımlarla lenfatik genç kızlara hekimlik edebilirdi." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 143.

"lenfatik" için örnek kullanımlar

Lenf ödemi ya da Lenf ödem, Lenfödem veya lenfatik obstrüksiyon (İngilizce lymphoedema, Amerikanca lymphedema), lenf sıvısını taşıyan
Kaynak: Lenf ödemi
Ünlü İngiliz cerrah Sir Berkeley Moynihan “kanser cerrahisi”nin organlar cerrahi si olmadığını, lenfatik sistem cerrahisi olduğunu
Kaynak: Lenf nodu diseksiyonu
solumalar ile oluşan iç basınç farkları ve sonrasındaki bilinçli gevşetmeler; lenfatik sistemi çalıştırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Kaynak: Timüs
de geliştirilen baskılı sargının amacı, zehiri ısırılan uzuvda toplamak ve lenfatik sistem yoluyla hayati organlara yayılmasını önlemektir.
Kaynak: Yılan ısırığı
Nasopharynx mukozasına gelen etkenler makrofaj'larca fagosite edilerek lenfatik sisteme geçerler ve yakın lenf yumrularına giderler.
Kaynak: Su sakağısı
vazokonstriktör ve hemostatik etkisi nedeniyle venöz ve lenfatik kanal yetersizliklerinin sempomatik tedavisinde, barsak ve uterus
Kaynak: Altınmühür

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.