Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

leopar ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

leopar anlamı
bakınız» pars

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

leopar anlamı Lat.Ctenopoma acutirostre
Doğal olarak tropik Batı Afrika ve Kongo'da yayılış gösteren, boyları 15 cm olabilen, vücut ve yüzgeçlerde kahvemsi sarı veya zeytin kahvesi rengindeki temel ton üzerinde koyu, genellikle Tamamen siyah ve yuvarlak lekeler bulunan akvaryum balığı, leopar funda balığı.

Güncel Türkçe Sözlük

leopar anlamı
is. hay. b. Pars.

Türkçe - İngilizce

leopar anlamı
isim
1) leopard

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

leopar anlamı Fr.leopard
Pars: § "Eski bir kilisenin sütunlarına; Padişahın Hocaya teker teker gösterdiği aslanlar, leoparlar, kaplanlar zincirlerle bağlıymış." -Orhan Pamuk, Beyaz Kale, 45. § "Ancak olağan üstü hallerde giydiği, leopar mantosu üzerinde olduğuna göre, Otel'in sabah merdivenlerinden, İbrahim'in yanı sıra önemli bir yere gidiyor demekti."- Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 458.

"leopar" için örnek kullanımlar

Üzerine tam oturan siyah kazağının altına yılan/leopar desenli bir pantolon tercih eden Kardashian'ın bu kıyafetle olduğundan şişman görünüyor.
Fitting on the bottom of the black sweater snake / leopard print Kardashian who prefer a pair of pants because that dress looks fat.
Kaynak: posta.com.tr
Ancak transparanlığı, parlaklığı ve leopar desenini tek bir tasarımda buluşturan bu Roberto Cavalli elbise, onu maalesef gecenin rüküşleri arasına yerleştirdi.
However, transparency, brightness, and leopard pattern design brings together in a single, this Roberto Cavalli dress, it unfortunately placed between the night tacky.
Kaynak: aksam.com.tr
Dev leopar güvesi (Hypercompe scribonia), Arctiidae familyasından bir güve türüdür. Amerika Birleşik Devletleri 'nin güney ve doğu
Kaynak: Dev leopar güvesi
Uzaktan leopar a benzer ve hakiki büyük kedilerin, tarihsel kökeni eski bir temsilcisi olarak kabul edilir. Özellikleri: Dumanlı parsın gövde
Kaynak: Dumanlı pars
etyemezliği benimsemelerine izin vermiş, yalnızca insan, fil, at, köpek, yılan, aslan, kaplan, leopar, ayı ve sırtlan eti yemelerini yasaklamıştır
Kaynak: Budist vejetaryenlik
hayvan kolleksiyonu vardı. Marko Polo kitabında Kubilay Han 'ın sarayında aslan , kaplan , leopar , suaygırı ve yaban eşeği beslediğini yazar.
Kaynak: Hayvanat bahçesi
kurt , aslan , leopar , yırtıcı kuşlar , su kuşları , lama , yaban eşeği , deve , maymun bölümleri ile deve kuşlar ı ve zebra ları
Kaynak: Soğanlı Hayvanat Bahçesi
Gnuların yanı sıra parkta "Afrika'nın beş büyükleri " olarak da bilinen aslan , fil , leopar , gergedan ve manda nın hepsi görülebilir.
Kaynak: Serengeti Milli Parkı
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.