Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

letafet ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

letafet anlamı
is. (leta:fet) 1. Güzellik, hoşluk: "Evet bu kadının tebessümünde başka letafet var..." -A. Rasim. 2. İncelik: "Bu ne letafet, bu ne güzellik ya Rabbi, diye mırıldandı." -Ö. Seyfettin.

Kişi Adları Sözlüğü

Letafet anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (leta:fet) Cinsiyet: Kız
Güzellik, hoşluk, incelik, nezaket.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Letafet anlamı
Bursa ili, Orhaneli ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

letafet eş anlamlısı

güzellik
is. 1. Estetik bir zevk, coşku, hoşlanma duygusu uyandıran nitelik, hüsün: "Bizim balıkçı Süleyman doyamamış bu güzelliği seyretmeye." -E. Şafak. 2. Okşayıcı söz veya davranış, iyilik, yumuşaklık: Onu sertlik değil, güzellik yola getirir. 3. Ahlak ve fikrî nitelikleriyle hayranlık uyandıran şey. 4. Güzel olan bir kimsenin niteliği: "Güzelliğin on para etmez / Bu bendeki aşk olmasa." -Âşık Veysel.
hoşluk
is. Hoş olma durumu, letafet.
incelik
is. 1. İnce olma durumu. 2. İnce davranış gösterme, zarafet, nezaket: "Yüzündeki incelik, olgunluk, onu bambaşka seviyede bir erkek gösteriyor." -H. E. Adıvar. 3. Bir işin herkesçe görülemeyen nitelikleri: "Bir sihirbaz inceliği ile başlayan iş, bir hamal kabalığı ile bitirilmeli ki neticeye aklı ersin." -N. F. Kısakürek. 4. Ayrıntı: "Necati'ye vaziyeti bütün inceliğiyle anlattım." -O. Kemal.
yumuşaklık
is. 1. Yumuşak olma durumu: "Göğsünde ilk defa bir kadın vücudunun sıcaklığını, yumuşaklığını hissediyordu." -R. N. Güntekin. 2. Ilımlı, iyi davranma, mülayemet.

"letafet" için örnek kullanımlar

8)Bu kadar letafet çünkü sende var Beyaz gerdanında bir de ben gerek. Ben: 1. Birinci tekil kişi - 2. Deri üzerindeki siyah lekeler
Kaynak: Tevriye
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.