Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

levanten ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

levanten anlamı İng. levantin
Doğu Akdeniz ülkelerinde yerleşen ve ticari etkinliklerde bulunan Avrupa kökenli kişiler.

Güncel Türkçe Sözlük

levanten anlamı
is. 1. Yakın Doğu ülkelerinden olduğu hâlde Avrupalı gibi görünen Hristiyan, tatlı su Frengi. 2. sf. Avrupalı gibi görünmeye özenen, züppe tavırlı: "Orada levanten yaşamasından izlenimler edinerek öykülerine özgün bir atmosfer sağlar." -S. İleri. 3. sf. Bu tavra özgü olan: "Beyoğlu'nun dar, soğuk ve levanten bir salonu..." -Ö. Seyfettin.

Türkçe - İngilizce

Levanten anlamı
isim
1) Levantine
2) Levanter
sıfat
1) Levantine

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

levanten anlamı Fr.levantin
1. Yakın Doğu ülkelerinden olduğu hâlde Avrupalı gibi görünen Hristiyan, tatlı su Frengi: § "Türkler memleketimize dönüşlerde ya Levanten mahallelerde yaşayarak…" -Ziya Gökalp, Terbiyenin Sosyal ve Kültürel Temelleri, 35. § "Anası Maltiz iken İstanbul'da yerleşik kalan ve binaenaleyh Levanten denilen bir familyadandı." -Ahmet Midhat Efendi, Müşahedat, 100. § "Levanten dediğimiz tatlı-su frenklerinden biri:" -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 90. 2. Avrupalı gibi görünmeye özenen, züppe tavırlı: § "Bir Levanten atıldı." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 13. § "Yahudi tüccarlar, levantenler, avizeler ve ipek perdeler ve her zaman hazır ve terbiyeli garsonlar." -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 41. § "Üstelik bu burjuvazi, Osmanlı toplumunun ‘levanten' dediğimiz, kesiminden, yani Müslüman değil." -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 39. 3. Bu tavra özgü olan.

"levanten" için örnek kullanımlar

Alexandre Vallaury (d. 2 Nisan 1850 - ö. 2 Mayıs 1921 ), İstanbul 'lu Levanten ve Fransız asıllı mimar. asıllı bir levanten ailenin
Kaynak: Alexandre Vallaury
Giovanni Scognamillo, (d. 25 Nisan 1929 , İstanbul ) İtalyan asıllı levanten yazar, sinema tarihçisi, araştırmacı, eleştirmen, çevirmen,
Kaynak: Giovanni Scognamillo
Maria Rita Epik, İtalyan kökenli İzmirli levanten bir aileye mensup Türk şarkıcı . Maria Rita Epik, 1979 senesinde kendi bestesi olan "
Kaynak: Maria Rita Epik
Önceleri eski bir Rum köyü olan, daha sonra levanten lerin sayfiye alanına dönüşen, Paradiso ilk bilinen adıdır. Daha sonra "Kızılçullu"
Kaynak: Şirinyer, İzmir
Haçlı Seferleri döneminde bölgede yaşanan karışıklık sonrasında, Osmanlı hakimiyetiyle huzur bulan Kilyos, levanten nüfusuyla gelişme
Kaynak: Kilyos, Sarıyer
Karısı önde gelen levanten ailelerden birinin kızıydı. Ostrorog'un kişisel eşyaları ve kitapları hala burda sergilenmektedir. Rahmi Koç
Kaynak: Kont Ostrorog Yalısı
bunlara ek olarak Beyoğlu'nda yaşayan levanten lerin ve gayrimüslimlerin işyeri ve konutlarında çalışanların konut alanı olarak kurulmuştur.
Kaynak: Tarlabaşı, Beyoğlu
Ayrıca ünlü levanten yazar Giovanni Scognamillo bu ilk macerada (kendisinden alınan izinle) bir karakter olarak boy gösterdi.
Kaynak: Karabasan (çizgi roman)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.