Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

lipozom ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

lipozom anlamı İng. liposome
Çift fosfolipit tabakalı küçük küresel yapı veya lipit tanecikleri. Hücrelere gen transfer edilmesi amacıyla kullanılır.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

lipozom anlamı İng. liposome Alm. Liposom Fr. liposome
(Yun. lipos: yağ; soma: vücut) Biyolojik zarların özelliklerinin incelenmesi deneylerinde kullanılan, iki tabakalı lipitlerin yapay olarak oluşturduğu küresel yapı.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

lipozom anlamı İng. lypozom
İlaç etken maddelerinin lesitin, fosfolipitler vb. maddelerle bağlanmasıyla oluşan, içinde sulu bir faz bulunan, daha az zehir etkili ve istenildiği zaman hedeflendirilebilen farmasötik ilaç biçimi.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

lipozom anlamı İng. liposome
Biyolojik zarların özelliklerinin incelenmesi deneylerinde kullanılan, iki tabakalı lipitlerin yapay olarak oluşturduğu küresel yapı.

"lipozom" için örnek kullanımlar

Liposomal formülasyonlar-Doxil peglenmiş (polietilen glikol kaplı) lipozom içine kapsüllenmiş bir doksorubisin biçimidir, ABD'de Johnson
Kaynak: Doksorubisin
Fiziksel yöntemler, DNA'nın doğrudan doğruya enjeksiyonu, lipozom formülasyonları ve balistik gen enjeksiyonu yöntemlerini içerir.
Kaynak: Gen tedavisi
katlı balonlar meydana getirerek kendiliğinden lipozom oluşturmaya başladıkları ve ardından kendi kendilerine çoğaltıkları bildirilmiştir.
Kaynak: Yaşamın evrimsel tarihi
svg | Basit bir vezikül şeması (lipozom ) Açıklaması:Hydrophilic head:Hidrofilik /su emici/su seven baş, Aqueous solution:Aköz/sulu çözelti
Kaynak: Vezikül
görememesi için kullanılan bir diğer yöntem, fosfatidilkolin'den oluşan lipozom veya yapay vezikül lerin içine tedavi amaçlı bileşikler hapsetmektir.
Kaynak: Fosfatidilkolin
s Laboratuvar ortamında fosfolipit kullanarak lipozom veya vesikül adı verilen, küresel şekilli, içleri boş, lipit çift tabakalı bir
Kaynak: Fosfolipit
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.