Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

lizozim ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü

lizozim anlamı İng. lysozyme
Vücut sıvılarında bulunan ve Gram pozitif bakterilerin hücre duvarını yıkımlayan antimikrobiyel bir enzim, muramidaz.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

lizozim anlamı İng. lysozyme
Gözyaşında, burun salgısında, salyada, dokularda, mide salgısında, sütte veya yumurta beyazında bulunan, proteoglikanlar ve glikozaminoglikanlar içindeki N-asetil-nöraminik asidin beta-1,4 bağlarını hidrolize eden ve gözyaşgözyaşında, burun salgısında birçok Gram pozitif aerobik bakterinin hücre duvarını yıkan, bakterisit etkili bir enzim.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

lizozim anlamı İng. lysozyme Alm. Lysozym Fr. lysozyme
(Yun. lysis: çözülme; zyme: bırakmak) Yumurta akı ve gözyaşı gibi farklı kaynaklardan izole edilebilen ve DNA çalışmalarında bakteri hücre duvarındaki mukopolisakkaritleri parçalayan bir enzim.

BSTS / Doğum ve Jinekoloji Terimleri Sözlüğü

lizozim anlamı İng. lysozyme
Özellikle nötrofilleri sitoplazmik granüllerinde bulunan ve süt, meme gibi vücut salgılarına salınan, antibakteriyel etkili bir enzim. Bakterileri öldürdüğü için vucüt antibiyotiği olarak değerlendirilir.

BSTS / Mikrobiyoloji Terimleri Sözlüğü

lizozim anlamı İng. lysozyme
Hücre duvarında bulunan peptidoglikanı parçalayarak antibakteriyel etki gösteren, gözyaşında, mukusta, tükrükte ve fagositik hücre granüllerinde bulunan enzim.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

lizozim anlamı İng. lysozyme
Bakterinin hücre duvarında bulunan peptidoglikanı parçalayarak antibakteriyel etki gösteren, göz yaşında, mukusta, tükürükte ve fagositik hücre granüllerinde bulunan bir enzim.

"lizozim" için örnek kullanımlar

Bu ilk defa David Chilton Phillips önderliğinde bir grup tarafından lizozim için başarıldı ve 1965'te yayımlandı (lizozim göz yaşında,
Kaynak: Enzim
En önemli görevleri lizozim denilen maddeyi salgılamaktır. Lizozim özellikle gram olumlu bakterilerin mukoprotein veya mürein denen
Kaynak: Liberkühn kriptaları
Antimikrobial peptidler genellikle 12 ve 50 aminoasit dizisi arasındaki (lizozim gibi benzer özellikteki daha büyük proteinler de
Kaynak: Antimikrobiyal peptid
hem kendisine hem başka organizmalara ait enzim lerin üretimi için kullanılır, bunlara örnek glikoz oksidaz ve tavuk yumurta lizozim idir.
Kaynak: Aspergillus
Deri ve solunum alanı, ß- defensin ler olarak bilinen antimikrobiyal peptid leri salgılar Tükürük teki lizozim , fosfolipaz A2 gibi
Kaynak: Bağışıklık sistemi
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.