Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

maceralı ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

maceralı anlamı
sf. Serüvenli, heyecan veren, karmaşık, olağandışı.

Türkçe - İngilizce

maceralı anlamı
sıfat
1) eventful

maceralı eş anlamlısı

karmaşık
sf. 1. İçinde aynı cinsten birçok öge bulunan, birbirine az çok aykırı birçok şeyden oluşan, mudil: "Bu çeşitten karmaşık soruları bir çırpıda çözmeye kalkışacak değilim buracıkta." -N. Uygur. 2. kim. Çözeltide kendisini oluşturan parçalara iki yönlü olarak ayrışan (iyon veya birleşik), kompleks. 3. tekno. Üstün teknolojisi olan, sofistike. 4. mec. Ögelerinin veya gerekli işlemlerin sayısının çokluğu, çeşitliliği yüzünden anlaşılması, yapılması güç olan, komplike. 5. mec. Anlaşılması güç olan (durum), sofistike.
serüvenli
sf. Serüveni olan, maceralı.

"maceralı" için örnek kullanımlar

Dylan Dog'un klasik serisi, bazı maceraların AD Yayıncılık tarafından yayınlanmasından sonra, ikişer maceralı kitaplarla Rodeo Yayıncılık
Kaynak: Dylan Dog
Amerikalı Charles Lindbergh 'in maceralı yolcuğunun öyküsünü anlatan film adını bu öncü havacının rekorunu kırarken bindiği uçağın adından almıştır.
Kaynak: The Spirit of St. Louis (film)
adını verdiği arkaik salla yaptığı maceralı Pasifik yolculuğunu anlattığı, 1948 yılında yayımladığı çok satan belgesel kitabının adıdır.
Kaynak: Kon-Tiki (kitap)
Filmde ortayaşı geçmiş dört arkadaş, motosikletleriyle maceralı bir yolculuğa koyulurlar. Küçük bir kasabada gerçek bir motosiklet
Kaynak: Çılgın Motorcular
Uzun seyahatlere çıktı ve çok maceralı bir hayat sürdü. Hayatını Müslümanlığı yaymak için seyahatler yapmaya adamıştı. 1912'de Osmanlı
Kaynak: Abdürreşid İbrahim
bu maceralı yolculuk sırasında peşine düşen hem Nazi sempatizanı gerçek sabotajcılar hem de kanun görevlilerinden kurtulmak için
Kaynak: Sabotör
Paris 'te doğdu, maceralı bir hayat yaşadı ve bunu roman larına yansıttı. Roman ları egzotik yerlerde ve Vahşi Batı 'da geçer.
Kaynak: Gustave Aimard
kendi maceralı yolcuğunun öyküsünü anlattığı bu biyografik kitap adını bu öncü havacının rekorunu kırarken bindiği uçağın adından almıştır.
Kaynak: Kahramanlık Ruhu (kitap)
Anadolu'daki, Kafkasya'daki, Rusya'daki maceralı seyahatlerinde estetiği ve siyasi fikirleri gelişirken yanında tek görgü şahidi bendim.
Kaynak: Bu Dünyadan Nâzım Geçti
Ben-i Şuban aşireti ile uzun ve maceralı bir savaşları vardır. Her iki aşiret birbirlerinin ezeli düşmanları olarak var olagelmiştir.
Kaynak: Cuburî aşireti
olan Kharikleia'nın sevgilisi Theagenes'le birlikte uzun ve maceralı bir yolculuk sonucunda memleketine dönüşü ve evlenişleri hikâye edilir.
Kaynak: Heliodoros
ilkel yapım teknikleriyle inşa ettikleri Kon-Tiki adlı arkaik salla yaptıkları maceralı Pasifik yolculuğunun dramatize edilmiş filmidir.
Kaynak: Kon-Tiki (film, 2012)
Bu filmden sonra maceralı sahnelere merak doğdu ve böylece ilk aksiyon filmleri çekildi. Aksiyon filmeri alanındaki ilk dublörlük
Kaynak: Dublör (sinema)
Göteborg şehrinde Drotningholm adlı Kızılhaç gemisi ile Türk öğrencileri ve vatandaşları ile birlikte maceralı bir yolculuktan sonra yurda döndü.
Kaynak: İzzet Gönenç
yardım etmek ve canlıların birbirlerini öldürmelerini engellemek için bir mücevheri elde etmek üzere yaptığı maceralı yolculuk anlatılır arı U
Kaynak: Uygur dönemi metinler
getirildiğinde kulağa anlamsız ve gülünç gelirler Daha sonra da 19. yy 'da Vahşi Batı 'da yaşadığı uzun ve maceralı hayatı anlatmaya devam eder.
Kaynak: Küçük Dev Adam (roman)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.