Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

madik ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

madik, -ği anlamı
is. 1. Miskete fiske vurarak oynanan zıpzıp oyunu. 2. argo Dolap, hile: "gazetecilerin pintiliklerinden, kitapçıların madiklerinden uzak ve serbest yaşıyorum." -H. R. Gürpınar.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

madik anlamı Erm. madig
1. Miskete fiske vurarak oynanan zıpzıp oyunu: § "Dün Sezai'nin günüydü, bana madik attı, bugün benim günüm." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 12. 2. argo Dolap, hile:

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

madik anlamı
Bir çeşit bilye oyunu.

*Mudanya -Bursa

madik anlamı
Kara üzüm.

İçerenköy -İstanbul

madik eş anlamlısı

dolap
is. 1. Genellikle tahtadan yapılmış, bölme veya çekmelerine eşya konulan kapaklı mobilya: "Hemen aynalı dolabını açtı, en iyi çarşafını çıkararak acele giyinmeye başladı." -P. Safa. 2. Dönerek çalışan ve özellikle su çeken düzen: Kuyu dolabı. 3. Dönme dolap. 4. İstanbul bedesteninde dükkân: Bedestende iki dolap tutuyor. 5. tiy. Orta oyununda sahnede dükkân veya ev olarak kullanılan dekor. 6. mec. Düzen: Çevrilen dolabı sezdi.
hile
is. (hi:le) 1. Birini aldatmak, yanıltmak için yapılan düzen, dolap, oyun, desise, entrika: "Gayet basit bir hile ile, saflığından istifade ederek işi başardı." -R. H. Karay. 2. Çıkar sağlamak için bir şeye değersiz bir şey katma: Bu sütte hile var.

"madik" için örnek kullanımlar

Bu listeye argodaki sözler bızdık, keş, kodoş, madik, moruk, oskor vs., çok lokal halk dili ve kuşkulu olan spekülatif kelimeler örnek
Kaynak: Ermenice

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.