Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mahmuz ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

mahmuz anlamı
bakınız» köprümahmuzu.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

mahmuz anlamı Fr. éperon
(biyoloji)

BSTS / Zootekni Terimleri Sözlüğü

mahmuz anlamı İng. spurs
Horozların bacaklarındaki sivri çıkıntı.

Güncel Türkçe Sözlük

mahmuz anlamı
is. 1. Çizmenin, potinin arkasına takılan ve binek hayvanlarını dürtüp hızlandırmaya yarayan demir veya çelik parça: "Konağın içinde kılıç ve mahmuz şakırtıları duyuldu." -A. Gündüz. 2. Tavukgillerin ve bazı kuşların ayakları ardında bulunan, boynuz yapısındaki sivri uzantı. 3. Köprü ayaklarında, basıncı azaltmak için suyun geldiği ve gittiği yanlardaki çıkıntı. 4. den. Eski tür savaş gemilerinde su kesimi Altında, ileriye doğru uzanan, karşısındaki gemiyi batırabilen uzantı.

Türkçe - İngilizce

mahmuz anlamı
isim
1) spur
2) rowel
3) bumper

"mahmuz" için örnek kullanımlar

Mahmuz, dağın zirvesinden daha alçakta yer alan diğer çıkıntılardır. Bunlar zirveyle hemen hemen aynı sırtta olurlar. Bazı mahmuz
Kaynak: Mahmuz
Arka ayak butlarında Testudo graeca ibera gibi mahmuz çıkıntıları yoktur buna karşın kuyruğunun ucu sertleşerek tırnak benzeri bir uç
Kaynak: Trakya tosbağası
Bunlara ilaveten, kısa bir Endülüs yeleği ve mahmuz lu çizmelerin üstüne kadar gelen, deri bez parçaları gelir. Huasolar, Şili folklor
Kaynak: Huaso
Taç yaprak larının arkasında, bal özü içeren birer uzantı ya da mahmuz bulunur. Çiçeğe gelen arılar bu tatlı sıvıya ulaşabilmek için daha
Kaynak: Hercai menekşe
En önemli özelliği iki sırt yüzgecinin önlerinde birer sivri mahmuz bulunmasıdır. Gözleri ise dışarıya doğru çıkık yeşil-mavi renktedir.
Kaynak: Mahmuzlu camgöz köpek balığı
Binici donatımındaki malzemeler: Koruyucu başlık (Tok), çizme, pantolon, ceket, gömlek, kravat, eldiven, mahmuz ve kamçı bulunur.
Kaynak: Binicilik
bulunan ve geminin pruvasından 2 metreden biraz fazla ileri uzanan, üç yanı keskin mahmuz u kullanarak düşman gemisini mahmuzlayarak batırmaktı.
Kaynak: Yunan-Pers Savaşları
bulunan ve geminin pruvasından 2 metreden biraz fazla ileri uzanan, üç yanı keskin mahmuz u kullanarak düşman gemisini mahmuzlayarak batırmaktı.
Kaynak: Yunanistan'a İkinci Pers Saldırısı
bulunan ve geminin pruvasından 2 metreden biraz fazla ileri uzanan, üç yanı keskin mahmuz u kullanarak düşman gemisini mahmuzlayarak batırmaktı.
Kaynak: Salamis Deniz Muharebesi
Beyaz taç yaprak ların mahmuz u morumsu mavi renkli ve oldukça çengellidir. Folikül 30 mm uzunluğunda ve üzeri yumuşak tüylüdür.
Kaynak: Aquilegia olympica
Siyah ağızlı kenarlı, hafif içe dönük dudaklı kaseler, çift mahmuz kulplu küresel gövdeli çömlekler görülmektedir. Pişmiş topraktan yapılmış
Kaynak: Orman Fidanlığı (düz yerleşme)
"Gargano" bölümü ise çizme şekilinde olan İtalya ülkesinin topuğunda bir mahmuz gibi Adriyatik Denizi'ne uzunan yarımadadır.
Kaynak: Foggia ili
Bazen 1-2 tibial mahmuza sahipken diğerlerinde mahmuz bulunmaz. Abdomen uzun ve incedir. Erkek terminali karakteristik yapılara sahiptir.
Kaynak: Pediciidae
Azılıların iki tırnağının arkasında mahmuz tabir edilen iki çıkıntı vardır, izleri kolaylıkla azılı izi olarak ayırt edilebilir.
Kaynak: Bayağı yaban domuzu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.