Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

maltız ne demek?

 - 4 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

maltız anlamı
[mandız] İskeleti teneke ya da bakırdan yapılan üç ayaklı, iki kulplu, içyüzü toprakla sıvalı ve içinde ızgara bulunan yemek pişirme mangalı. (-Bursa; İnönü -Eskişehir) [mandız] : (Akbaş *Güdül -Ankara)

Güncel Türkçe Sözlük

Maltız anlamı
öz. is. Maltalı.
maltız anlamı
is. Çoğunlukla yemek pişirmekte kullanılan, içinde ızgarası bulunan, ayaklı ve taşınır ocak: "Bahçenin bir köşesinde akşam için maltıza kömür yerleştiren aşçı, ellerini önündeki önlüğe silerek kapıda göründü." -N. Cumalı.

Türkçe - İngilizce

Maltız anlamı
sıfat
1) Maltese

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

maltız anlamı İt..maltese
1. Malta adası halkından veya bu halkın soyundan olan kimse: § "Bu Maltızları ortak etmeyip, yalnız kendileri müstefit olmak Tamahı Zerno'dan ziyade Pietro'nun gözlerini bürümüş olduğundan Hasan'ın fikrine ittiba edildi." -Ahmet Midhat Efendi, Hasan Mellâh Yahut Sır İçinde Esrar, 75. 2. Çoğunlukla yemek pişirmekte kullanılan, içinde ızgarası bulunan, ayaklı ve taşınır ocak: § "Akşamdan alınmış öteberi, taşlığın ucuz cinsten maltızı her şey silindi." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 360. § "Ya maltızın üstüne düşerse?" -Adalet Ağaoğlu, Üç Beş Kişi, 101. § "Şinci gine kurarlar maltızı, demlerler çayı…' -Adalet Ağaoğlu, Toplu Oyunlar (Evcilik Oyunu, Tombala, Çatıdaki Çatlak), 138.

maltız eş anlamlısı

Maltalı
öz. is. Malta adası halkından veya bu halkın soyundan olan kimse, Maltız.

"maltız" için örnek kullanımlar

Milano Üniversitesi 'ni 1887'de bitirdi. Napoli Doğubilim Yüksek Enstitüsü 'nde Türkçe ve Farsça profesörlüğünde bulundu, Maltız dili
Kaynak: Luigi Bonelli
Türkiyede tiftik keçisi, Kilis keçisi, Halep keçisi, Maltız keçisi ve saanen Keçisi olmak 6-7 çeşit keçi ırkı vardır. Keçilerin gebelik
Kaynak: Keçi
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.