Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

manavlık ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

manavlık, -ğı anlamı
is. Manavın işi veya mesleği.

"manavlık" için örnek kullanımlar

Esnafımız zaten ekonomik durumu iyi olsa dükkan kiralayıp manavlık yapardı.
Although the economic situation is already a good shop would hire tradesmen manavlık.
Kaynak: gunes.com
Balıkesir'de manavlık yapan Mücahit Avcı, Antalya ve Mersin civarlarından gelen meyvelerin ilgi gördüğünü belirterek, "Azar azar da olsa satılıyor" dedi.
Hunting mujahid who manavlık Balıkesir, Antalya and Mersin around the place are seeing the fruits of interest, said: "Little by little, albeit sold," he said.
Kaynak: takvim.com.tr
Rüştü Onur'un Şair Leyla sokağında manavlık günlerini, şiirlerinde olduğundan daha ayrıntılısını, daha ruhunu yansıtır şekilde vermesiyle renklenecekmiş de olmamış gibi.
Leyla Onur Street manavlık days Rushdie Poet, poems than in the ayrıntılısını, it also reflects the spirit of the vermesiyle renklenecekmiş happened.
Kaynak: evrensel.net
Buna bağlı olarak manavlık ; “Yerleşik Türkmen Topluluğu”, “Türkçe dışında dil bilmeyen”, “Hareketli nüfusa karşın yerini değiştirmeyen,
Kaynak: Akçakese, Şile
un, Fatih ilçesinde manav dükkânı açmış ve bir süre manavlık yapmıştır Fenerbahçe'ye gelmeden önce kısa bir süre de gazetecilik yapmıştır.
Kaynak: Ali Şen (spor adamı)
Buna bağlı olarak manavlık, "Batı Anadolu'ya dışarıdan gelen (göçmen/muhacir) ve göçebelikten yerleşmiş (Yörük) nüfus dışında eskiden
Kaynak: Günyarık, Bozüyük
Türkologlar'a göre manavlık, Anadolu'da ilk yerleşik hayata geçen Türkleri tanımlamada kullanılan bir sıfattır. Bu sıfat, yerleşik hayatı
Kaynak: Taşköy, Sındırgı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.