Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

manikür ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

manikür anlamı
is. Elin ve özellikle el tırnaklarının bakımı.

Türkçe - İngilizce

manikür anlamı
isim
1) manicure

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

manikür anlamı Fr.manicure
Elin ve özellikle el tırnaklarının bakımı:§ "Karşı berber dükkânındaki manikürcü kadın, evlerde çalışma saati geldiği için sokağa koşar..." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 309. § "Temizlik de mi edemezdik? Manikürcü de mi olamazdık?' -Adalet Ağaoğlu, Toplu Oyunlar (Evcilik Oyunu, Tombala, Çatıdaki Çatlak), 164. § "... manikürcü senin saçlarını sarıya boyuyormuş amma altında ne olduğunu biliriz canım." -Reşat Nuri Güntekin, Balıkesir Muhasebecisi, 50. § "... halbuki manikür, en çirkin tarafımızla mücadeledir..." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 186. § "Mine, manikürsüz parmaklarıyla önündeki tabağı kaptığı gibi Naci'nin tabağı üzerine fırlattı." -Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan, 6. § "… taksi durak kulübelerinden internet kafelere ve manikür-berber salonlarına kadar her yerde aynı adamın resimlerini asılı görünce, bunun ancak kişisel istekle yaşatılabilecek bir efsane olabileceğini düşünmeye başlıyorlardı." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 22.

"manikür" için örnek kullanımlar

Tırnağına manikür yaptırmak isteyen bile doktora gidiyor.
Who want to cuticle and nail, even going to the doctor.
Kaynak: medimagazin.com.tr
Mesela manikür yaparken tırnağı mı acıdı?
For example, nail manicure Does it hurt when you?
Kaynak: posta.com.tr
Jessie bunları, evi derleyip toplarken ve annesine yapacağı manikür için hazırlanırken, kayıtsızca, öylesine anlatır. Bunun ardından iki
Kaynak: İyi Geceler Anne
dönemde, cemiyet hayatının ünlü isimlerinden birisi olan Belkıs Kervancıoğlu, manikür yaptırmak için Nermin'i ihtişamlı malikanesine çağırır.
Kaynak: Acı Hayat (dizi)
Ayrıca metroseksüeldir, manikür yaptırmaktan zevk alır, takım elbiseler hakkında iyi bir bilgi birikimi vardır ve gurmedir. "
Kaynak: Barney Stinson
Tıraş bıçakları, diş fırçaları ile manikür ve pedikür ekipmanları gibi kan ile temas edebilir. Bunların paylaşılması, HCV'ye maruz kalma
Kaynak: Hepatit C

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.