Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

manyak ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

manyak anlamı
sf. 1. Maniye yakalanmış (hasta). 2. mec. Gülünç, garip, şaşırtıcı davranışları olan (kimse). 3. ünl. hkr. "Aptal, çılgın, dengesiz, deli" anlamlarında bir seslenme sözü.

Türkçe - İngilizce

manyak anlamı
isim
1) maniac
sıfat
1) maniac
2) maniacal
3) wacky
4) manic
5) dippy

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

manyak anlamı Fr.maniaque
1. Maniye uğramış (hasta). 2. mec. Gülünç, garip, şaşırtıcı davranışları olan (kimse): § "Üslup tiryakileri, üslup meraklıları, üslup delileri, üslup manyakları..." -Peyami Safa, Sanat-Edebiyat-Tenkit, 87. § "Bu manyak benim için o kadar sevimli, fakat etrafın hiç de sevmediği bir adam." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler, 7. 3. Hakaret sözü: § "Politika ve harp manyakları bu mevzuu yadırgayadursunlar, ben de yine lisan bahsine geleceğim." -Peyami Safa, Osmanlıca-Türkçe-Uydurmaca,, 75. § "Bir golf sahası, tenis kortları, pazarları atla dolaşan ve palmiye ağaçlarının gölgelediği bir caddesi, bir hastanesi, bir mahkemesi, pastaneleri, iki oteli, iki kulübü, kiliseleri, mezarlıkları, bir kütüphanesi, doktorları, avukatları, manyak küçük memurları, bütün dedikodulara vâkıf kocakarıları, öğretmenleri, bir gazetecisi, kendilerini kimsenin anlamadığını iddia eden kadınları, canı sıkılan erkekleri, aile toplantıları var." -Nazım Hikmet Ran, Yeşil Elmalar, 127.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

manyak anlamı
Ucu eğri, ağaç budamakta kullanılan bir çeşit bıçak.

Babadağ *Sarayköy Denizli

"manyak" için örnek kullanımlar

Lombak karikatür köşesinin çizeri, L-manyak , Penguen , Lombak dergilerinin kurucularındandır. Yazar Mine Söğüt 'ün eşidir.
Kaynak: Bahadır Baruter
Ama bu grup kendilerini öldürüp tekrar dirilten manyak bir zombi çetesidir ve aynı şeyi Xander'a da yapmak isterler. Xander ellerinden
Kaynak: The Zeppo
Profesyonel çizerliği 1990 'da Limon Dergisi'nde başladı. Leman ve L-manyak dergilerinde sanatı daha da gelişti. Leman dergisinden
Kaynak: Selçuk Erdem

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.