Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

maraza ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

maraza anlamı
is. hlk. 1. Hastalık. 2. Anlaşmazlık, çekişme, kavga.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

maraza anlamı
< Ar. muâraza: muaraza; itişip çekişme. || maraza çıhartmak: kavga çıkarmak

maraza eş anlamlısı

anlaşmazlık
is. İki veya daha çok tarafın düşünce ve amaçları arasında ayrılık, uyuşmazlık, ihtilaf: "Hüdai ile olan anlaşmazlıklar durulacak gibi değildi" -A. Kulin.
hastalık
is. 1. Organizmada birtakım değişikliklerin ortaya çıkmasıyla sağlığın bozulması durumu, rahatsızlık, çor, dert, sayrılık, illet, maraz, maraza, esenlik karşıtı: "Hastalıktan ötürü engelliler bir yana, hep susan bir insan tasarlamaya yetmiyor hayal gücüm." -N. Uygur. 2. Ruh sağlığının bozulması durumu. 3. Bitkilerin yapılarında görülen bozukluk: Filoksera, bağ hastalıklarının en korkuncudur. 4. mec. Aşırı düşkünlük, tutku: Temizlik hastalığı.
kavga
is. 1. Düşmanca davranış ve sözlerle ortaya çıkan çekişme veya dövüş, münazaa: "O zamanlar kavga etmeyi bilmek bizim için çok önemliydi. Çünkü kavga yaşam biçimimizdi." -A. Ümit. 2. mec. Herhangi bir amaca erişmek, bir şeyi elde etmek veya bir şeye karşı koyabilmek için harcanan çaba, verilen mücadele: Ekmek kavgası. 3. esk. Savaş.

"maraza" için örnek kullanımlar

birtakım değişikliklerin ortaya çıkmasıyla sağlığın bozulması durumu, rahatsızlık, çor, dert, sayrılık, illet, maraz, maraza, esenlik karşıtı"dır.
Kaynak: Hastalık
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.