Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

asetilkolin ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

asetilkolin anlamı İng. acetylcholine Alm. Azetylcholin, Vagusstoff Fr. acétylcholine, substance vagale
Otonomik gangliyonların sinapslarından ve iskelet kasını döşeyen sinir telciklerinin uçlarından salgılanan kolinin asetil esteri olan nörotransmitter bir madde.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

asetilkolin anlamı İng. acetylcholine
Kolinerjik sinir uçlarında asetilkoenzim A'dan koline, asetil grubunun aktarılmasıyla oluşan ve parasempatik sinir sistemindeki sinir uçlarında iletimden sorumlu olan nöromedyatör madde.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

asetilkolin anlamı İng. acetylcholine , ACh
Kolin asetil transferaz enzimiyle asetilkoenzim A ve kolinden üretilen motor korteksin büyük piramidal hücreleri, bazal gangliyonlardaki birçok nöron, otonom sinir sisteminin tüm pregangliyoner nöronlarıyla parasempatik sistemin postgangliyoner nöronları ve sempatik sistemin bazı postgangliyoner nöronlarından salgılanan küçük moleküllü nörotransmitter madde, ACh. Çoğunlukla uyarıca etkisi olmasına karşın kalpte vagus sinirleriyle inhibitör etkiye sahiptir.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

asetilkolin anlamı İng. acetylcholine
Parasempatik sinir sonlarında yer alan yaygın nörotransmiter kimyasal madde. İskelet kaslarının sinirle donanımını sağlayan motor sinir sonlarıyla parasempatik sinir sonlarında yer alan bu madde uyarı ve iletinin bir hücreden diğer hücreye geçmesini sağlar.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

asetilkolin anlamı Fr. acétylecholine
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

asetilkolin anlamı İng. acetylcholine
Otomotik gangliyonların sinapslarından ve iskelet kasını döşeyen sinir iplikciklerinin uçlarından salgılanan kolinin asetil esteri olan nörotransmiter bir madde.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

asetilkolin anlamı İng. acetylcholine Alm. Acetylcholine Fr. acétylcholine
Sinir dokusunda raslanan bir kimyasal madde olup sinir uyarmalarını ileten en önemli madde olarak düşünülür.

"asetilkolin" için örnek kullanımlar

Ayrıca ısırgan otu içerisinde klorofil, histamin ve asetilkolin bulunur.
Nettle is also in the chlorophyll, histamine and acetylcholine are available.
Kaynak: yenialanya.com
Asetilkolinesteraz, sinaptik fissürdeki (aralıktaki) asetilkolin i inaktive eden enzim dir. Kategori:İnsan proteinleri Kategori:Asetilkolin
Kaynak: Asetilkolinesteraz
Boşluktaki asetilkolin motor uç plağındaki nikotinik asetilkolin reseptörüne bağlanır ve onu aktifleştirir. Reseptörün aktifleştirilmesi
Kaynak: Kas kasılması
Yapısal olarak nörotransmitter asetilkolin e benzeyen skopolamin, muskarinik asetilkolin reseptör lerini baskılayarak çalışır.
Kaynak: Skopolamin
Sinir uyarılarının (nörotransmisyon) kimyasal iletim ajanı olarak asetilkolin ile ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle Otto Loewi ile
Kaynak: Henry Hallett Dale
Kasların asetilkolin reseptörlerine bağlanır ve onları bloke eder. Örnek olarak, N-choline reseptör lerinin çalışmasını engeller.
Kaynak: Kürar
Böylelikle parçalanmayan asetilkolin , nikotinik ve muskarinik reseptörleri uyarır. Genellikle yan etkilerini azaltmak için Atropin le
Kaynak: Neostigmin
Asetil-KoA, nörotransmiter asetilkolin in biyogenik sentezinde de önemli bir bileşendir. sayesinde katalize edilmesiyle asetilkolin oluşur.
Kaynak: Asetil-KoA
DFP nöron ların sinaps larındaki asetilkolin esteraz enziminin aktif bölgesi ile reaksiyona girer ve dolayısıyla güçlü bir nörotoksin dir
Kaynak: Enzim inhibitörü
(pantheic acid), asetilkolin (acetylcholine), protein , bağışıklık sistemini güçlendiren bir yağ asidi olan 10-HDA (10-Hydroxy-2 Decanoic
Kaynak: Arı sütü
Bu nörotoksin asetilkolin reseprötüne bağlanıp iskelet kaslarının felç olmasına ve solunum yetmezliği sebebiyle ölüme yol açar.
Kaynak: Kara kuşaklı deniz yılanı
motor nöronlarının nikotinik reseptör leri tarafından alınan kendi akson ucu tepelerindeki nörotransmitter , asetilkolin i serbest bırakır.
Kaynak: Somatik sinir sistemi
Beyinde sinir hücrelerinin uyarılabilme özelliğini arttıran asetilkolin le bunun aksini yapan dopamin arasında belli bir denge vardır.
Kaynak: Parkinson hastalığı
asetilkolin esteraz enziminin katalitik aktif bölgesindeki serin molekülünü kimyasal olarak değiştirerek bu enzimin fizyolojik
Kaynak: Serin
büyük splanknik sinir den geçerek böbreküstü bezinin öz bölgesine ulaşıp ve kromafin gözeler le sinir bağlanımı yapıp, asetilkolin salgılarlar.
Kaynak: Böbreküstü bezleri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.