Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

matine ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

matine anlamı
is. Gündüz gösterimi: "Hani yani isteyen arasın bulsun beni / Yedi matinesindeyim." -B. Necatigil.

Türkçe - İngilizce

matine anlamı
isim
1) matinee
2) morning performance

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

matine anlamı Fr.matinée
1. Tiyatro, sinema, konser salonu için gündüz gösterisi: § "Biz de kadınlar matinesine gideriz." -Adalet Ağaoğlu, Ruh Üşümesi, 82. § "Tepebaşı anfitiyatrosunda verilen bir operet matinesinde, tıknaz ve cüce denilecek kadar kısa bir adam gelip bizim önümüzdeki sıraya oturarak..." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 18. 2. Herhangi bir eserin tanıtılması, okunması, yorumlanması veya bir sanatçıyı anma amacıyla düzenlenen toplantı: § "Fotoğraf önüne matineyle eli çenesinde oturan Jip." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 55. § "... bir şiir matinesinde okudum." -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp'ten Kosova'ya, 53. 3. Sabahlık: § "Alamod değil ama... matinelik, evde mevde geçer..." -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 89.
matine anlamı Fr.matinée
Gündüz gösterimi: § "Türk sanat hayatı, edebiyatla okuru arasında, temas imkânı olarak, şiir matinesi ile imza günü'nden başka hiçbir şey bulamamıştır." -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 198.

"matine" için örnek kullanımlar

Devamlı matine - Bu bölüm ayrı bir dergi havasında olup aşağıdaki alt bölümleri içermektedir. İnternet - Sinemayla ilgili ilginç web
Kaynak: Sinerama (dergi)
Ertesi gün Broadway 'de Alfred Lunt 'un sahibi olduğu Lunt-Fontanne Tiyatrosu 'nda O Mistress Mine isimli oyunu matine de izlerler.
Kaynak: Madison Dışındaki Küçük Ayaklanma
tüm temel özelliklerini taşıyordu Roger Ebert filmin matine seanslarında gösterilmesini eleştirmişti ama "filmin kendisine saygı duyuyordu".
Kaynak: Yaşayan Ölülerin Gecesi
Günde dört matine ile hizmet veren bu 300 kişilik salon aynı zamanda Kars'ta henüz yeni olan ama çok sevilen Avrupa Filmleri Festivali-
Kaynak: Kars

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.