Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

matkap ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Ağaçişleri Terimleri Sözlüğü

matkap anlamı
bakınız» delgi.

Güncel Türkçe Sözlük

matkap, -bı anlamı
is. tek. Tahta, maden, beton vb. sert maddeler üzerinde delik açmaya yarayan alet, delik açma aleti, delgi.

Türkçe - İngilizce

matkap anlamı
isim
1) drill
2) auger
3) bit
4) borer
5) gimlet
6) broach
7) burr-drill

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

matkap anlamı
Cımbız.

Varyanlı -Maraş

matkap eş anlamlısı

delgi
is. tek. Matkap.
Maden
öz. is. (ma:'den) Elâzığ iline bağlı ilçelerden biri.
maden
is. (ma:den) 1. jeol. Yer kabuğunun bazı bölgelerinde çeşitli iç ve dış doğal etkenlerle oluşan, ekonomik yönden değer taşıyan mineral. 2. sf. Bu mineralden yapılmış: Maden kap. 3. Maden ocağı veya maden işletmesi. 4. mec. Çok değerli şeyleri kapsayan kaynak: Bu kütüphane bir madendir, değerini bilin. 5. argo Uyuşturucu, esrar, eroin: "İstersen sana biraz maden vereyim de çek!" -O. C. Kaygılı. 6. tkz. Kolay ve iyi kazanç sağlayan iş veya parası elinden kolaylıkla alınan kimse. 7. kim. Metal.
tahta
is. 1. Düz, enlice, uzun ve az kalın biçilmiş ağaç: "Tahtaları oynattığında üzerine topraklar dökülmeye başladı." -İ. O. Anar. 2. sf. Bu ağaçtan yapılmış: "Bilet toplanan tahta parmaklıktan geçtik." -Ö. Seyfettin. 3. Bu malzemeden oluşmuş yüzey, döşeme: "Yeni silinmiş tahtalar birkaç saniye içinde berbat oldu." -R. N. Güntekin. 4. Sebze bahçelerinde ayrılan küçük yer. 5. Kara tahta. 6. hlk. Çimlenen tohumlar için bahçede hazırlanan uzun tarh: "Köylüler bu tarhlara tahta tabir eder, ekilecek her dönüm için bir tahta yapmakla övünürlerdi." -E. Işınsu.

"matkap" için örnek kullanımlar

Krank biçiminde bir döndürme kolu ile mandrene sıkıştırılan bir matkap ucundan oluşur. marangoz ların kullandığı en yaygın matkap türüdür.
Kaynak: El matkabı
Son yıllarda matkap la delik açmayı gerektirmeyen, matkap uçlu vidalar yapılmıştır. Vida profilleri kullanım amacına göre tespit edilir:
Kaynak: Vida
1972 - İlk hidrolik kırıcı-delici matkap olan COP 1038'i tanıttı. 1972 - Atlas Copco, benzinle çalışan hafif kırıcı-delici matkap
Kaynak: Atlas Copco
Matkap ucu (ya da delik çapı) ile dübel büyüklükleri arasında şu kural geçerlidir: Dübel çapı matkap ucu çapına eşit olmalıdır.
Kaynak: Dübel
Levhalar matkap ile muntazam bir şekilde delinecek, galvanizli çivi, kroşe, lastik conta ve madenî pul ile çatıya tespit edilecektir.
Kaynak: Çatı örtüsü
Bu tip vidalar, genellikle sivri uçlu olup, bağlantı yapılacak yeri önceden ya da anında delerek, tornavida , elektrikli matkap vb.
Kaynak: Cıvata

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.