Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mektuplaşma ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

mektuplaşma anlamı
is. Mektuplaşmak işi.

Türkçe - İngilizce

mektuplaşma anlamı
isim
1) correspondence

"mektuplaşma" için örnek kullanımlar

baterist gruptan kovuldu. 1988 yılında Dead , Euronymous ile mektuplaşma sonucu gruba dahil olur ve Hellhammer baterist olarak oluşuma katılır.
Kaynak: Mayhem (müzik grubu)
Eski Mısır 'da, mektuplaşma yöntemleri konusundaki tezi ile edebiyat doktoru oldu(1872).Eski Mısır üzerine çeşitli kitaplar
Kaynak: Gaston Maspero
Bu kitapta Ahmet ve Zeynep isimlerinde iki çocuk ayrılıp mektuplaşma yoluyla birbirlerine yaşadıkları olayları anlatırlar. Ahmet ile
Kaynak: Şimdiki Çocuklar Harika
daha hoş geldiği Carl Friedrich Zelter ile otuz yılı aşkın bir süredir devam etmiş olan uzun bir mektuplaşma dönemine girmiştir (1799–1832).
Kaynak: Johann Wolfgang von Goethe
Anne-kız arasındaki mektuplaşma annenin ölümüne kadar devam etti. 1673 yılında, mektuplar kopyalanmaya ve dağıtılmaya başladı.
Kaynak: Madame de Sévigné
30 Haziran 2003 : İspanyolca Vikipedisi'ne ait bir mektuplaşma listesi oluşturuldu (Wikies-I). 25 Temmuz 2003 : 5.000. maddesi
Kaynak: İspanyolca Vikipedi
yüzyıla kadar olasılık : olan bir mektuplaşma içeriğine bağlanabilir. 1657de bu konuya eğilen ilk bilimsel yaklaşım Christiaan Huygens
Kaynak: Olasılık
"Carta enviada por Hiseo la Brunda a Tristán; Respuesta de Tristán" adıyla iki hayali aşık arasındaki mektuplaşma biçiminde yayınlanmıştır.
Kaynak: Tristan ve İsolde
Celayir sultanı Ahmed ile Karakoyunlu devletinin hükümdarı Kara Yusuf Osmanlılara sığınınca, Bayezid ile Timur arasında mektuplaşma başladı.
Kaynak: Ankara Muharebesi
Farben (Bakmak ve Renkler Üzerine) 1816 yılında basılan kitabı aynı zamanda Goethe ile aralarında bir mektuplaşma olarak nitelendirilmiştir.
Kaynak: Arthur Schopenhauer
Birlikte olmalarının imkânsız olduğunu biliyorlardı, buna rağmen uzun yıllar boyunca aralarındaki mektuplaşma devam ettiler.
Kaynak: Franz Kafka

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.