Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

meşguliyet ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

meşguliyet anlamı
is. (meşgu:liyet) 1. Meşgul olma, uğraşma durumu. 2. Uğraş.

Türkçe - İngilizce

meşguliyet anlamı
isim
1) work
2) busyness
3) occupation
4) pursuit

meşguliyet eş anlamlısı

uğraş
is. 1. Bir insanın yaptığı iş veya meslek, iş güç, meşguliyet. 2. Bir kimsenin kendi isteğiyle seçerek ve zevk alarak yaptığı iş, iş güç, meşguliyet. 3. Bir güçlüğü yenmek için gösterilen sürekli çaba, mücadele: "Onlara biraz gayretle anımsatılabilir bu gerçekler ama bu hem zahmetli, hem de süreç içinde kendimizi de onları da kırmayı göze alan bir uğraş gerektirir." -R. Mağden.

"meşguliyet" için örnek kullanımlar

Amiralliğin ikinci sekreteri olarak, Napolyon 'a karşı elde edilen zaferden sonra işsiz kalan deniz subaylarına meşguliyet bulmak için 19.
Kaynak: John Barrow
halkın geneli “devletten aylık Allah'tan sağlık” anlayışına yöneldikleri için, ticaret tercihe değer bir meşguliyet olarak görülmemektedir.
Kaynak: Yavaşlar, Sandıklı
Ekonomik meşguliyet — küçük baş hayvancılık içinde koyun yetiştiriciliği, kojuun un güneybatısında da— bitkisel üretim görülür.
Kaynak: Sug-Aksı
Ekonomik meşguliyet — küçük baş hayvancılık içinde koyun yetiştiriciliği, kojuun un güneybatısında da— bitkisel üretim görülür.
Kaynak: Süt-Göl (il)
Köyün ekonomisi eskiden ağırlıklı tarım ve hayvancılığa dayalı iken son yıllarda şehre yapılan göçler sonrası tarımla meşguliyet çok
Kaynak: Güvem, Mustafakemalpaşa
Emekli köylülerimizin çokluğu nedeniyle bu tarım ve hayvancılık işi daha çok meşguliyet ve oyalanma anlamında sürdürülmektedir.
Kaynak: Dalkoz, Bayramören

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.