Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

milletvekili ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

milletvekili anlamı
is. (milletveki:li) Anayasaya göre millet meclisine seçimle giren millet temsilcisi, mebus, parlamenter, vekil: "Protokolde yeri, bedava yolculuk ve dokunulmazlıklar gibi özellikleri olan bir milletvekilisiniz." -Ç. Altan.

Türkçe - İngilizce

milletvekili anlamı
isim
1) deputy
2) Member of Parliament
3) parliamentarian
4) congressman
5) representative

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

milletvekili anlamı
(< Ar. millet+vekîl+i) milletvekili

milletvekili eş anlamlısı

mebus
is. (mebu:su) Milletvekili: "Ciddi görünümlü bir beyefendiye dönüyorum, mebus olduğunu söylüyorlar." -R. Mağden.
parlamenter
is. (l ince okunur) 1. Milletvekili. 2. sf. Parlamentoya dayanan, parlamento ile ilgili: Parlamenter düzen.
vekil
is. (veki:li) 1. Birinin, işini görmesi için kendi yerine bıraktığı veya yetki verdiği kimse. 2. Milletvekili. 3. esk. Bakan: "Hanın avlusundan sokağa vekil ve sefir otomobillerine taş çıkartacak bir lüks otomobil yürüdü." -R. N. Güntekin.

"milletvekili" için örnek kullanımlar

Halen AKP milletvekili olan Şükür, yayınladığı bu iki mesajla futbolu da ne kadar özlediğini belli etmiş oldu.
Currently, the AKP deputy, Gratitude, published by the message of these two football has also had some how missed.
Kaynak: tr.eurosport.com
Valisi, belediyesi, milletvekili, STK'sı, üniversitesiyle birlik beraberlik içinde o ilin gelişmesine, kalkınmasına güç verdiği zaman kalkınma da kendiliğinden gerçekleşiyor.
Governor, municipalities, MPs, NGOs, universities and the development of that province in unity, when given the power of the development of the self-development is taking place.
Kaynak: haber27.com
Türkiye'nin sağlık alanında epey mesafe katettiğine dikkati çeken Çiçek, ''Kendi hayatım açısından söyleyeyim; o zaman 6 milletvekili çıkaran koskoca bir vilayette bir tek doktor vardı.
Flower katettiğine striking distance of a lot of the health care field in Turkey,'' say in terms of my own life, then it is a huge province, six members of parliament had only one doctor.
Kaynak: e-haberajansi.com
Türkiye Büyük Millet Meclisi 12. yasama dönemi için 450 milletvekili seçilmiştir. 27 Mayıs Darbesi 'nin ardından yapılan ilk genel seçimlerdir.
Kaynak: 1961 Türkiye genel seçimleri
1 Ocak 2007 tarihinden beri Avrupa Parlamentosu'nun 785 milletvekili vardır. fazla 99 milletvekili çıkarabilmesi üzerine karara varılmıştır.
Kaynak: Avrupa Parlamentosu milletvekilliği
1946 Türkiye genel seçimleri, 21 Temmuz 1946 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimleri. 5 Haziran'da Milletvekili Seçim Yasası
Kaynak: 1946 Türkiye genel seçimleri
Dönem Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak 'ın büyükbabasıdır. önce Refik Saydam | başlık Türkiye İçişleri Bakanı | yıllar 25 Ocak 1939 - 6
Kaynak: Faik Öztrak (milletvekili 1939-1942)
Yasama dokulumazlığı veya milletvekili dokunulmazlığı, parlamento üyeleri hakkında, suç işlediklerinden bahisle, parlamento nun izni
Kaynak: Yasama dokunulmazlığı
2003 Türkiye Milletvekili Ara Seçimleri, TBMM 22. Yasama Dönemi üyelerinin belirlenmesi için 3 Kasım 2002'de yapılan milletvekili genel
Kaynak: 2003 Türkiye milletvekili ara seçimleri
Dönem Yozgat milletvekili yapmıştır. İstiklal Madalyası sahibidir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Kategori:1894 doğumlular Kategori:Yozgat
Kaynak: Ahmet Sungur (milletvekili)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.