Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mokasen ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Budunbilim Terimleri Sözlüğü

mokasen anlamı
Kuzey Amerika yerlilerince kullanılan, hayvan derisinden yapılma, üzerleri inci boncukla süslü, ökçesiz, Yarım ayakkabı.

Türkçe - İngilizce

mokasen anlamı
isim
1) moccasin
2) loafer

"mokasen" için örnek kullanımlar

Bakır kafalı çıngıraklı yılan veya mokasen yılanı (Agkistrodon contortrix), Kuzey Amerika 'da bulunan bir çukur engerek türü.
Kaynak: Bakır kafalı
yayılan kozmopolit kelimelerden en çok bilinenleri arasında Eskimo , haski , karibu , Manitu , mokasen , opossum , rakun , totem sayılabilir.
Kaynak: Algonkin dilleri
kullanılan bağcık. Kar ayakkabısı , kar gözlüğü , köpek kızağı , kızak , tobagan , mokasen gibi araç gereç ve eşyaların yapımında kullanılır.
Kaynak: Babiche
Geleneksel Koyukon Atabask giyimindeki mont, pantolon, bot, mokasen, şapka ve eldivenler sığın derisinden (leł) yapılır. Deriden kesilerek
Kaynak: Koyukonlar
Açıkta ham deri ya da mokasen, tobagan gibi deriden yapılmış ürün bırakılmaz, evin yanlarında köpeklerin ulaşamayacağı yüksek sırıklar
Kaynak: Hanlar (Alaska)
Mızrak ve ok temrenlerinin (başlarının) sabitlenmesi, kar ayakkabısı , kar gözlüğü , kano , köpek kızağı , tobagan , mokasen bağlama ve
Kaynak: Tendon
Örnekler: kesų́łiné mokasen | įłaghe (hayvan ve eşyalar için) įłaghį (insanlar için) bir. nake (hayvan ve eşyalar için) nadene (insanlar için)
Kaynak: Denesulinece
ikili_ad Agkistrodon piscivorus | ikili_ad_yazar Lacépède , 1789 | diğer_adları Pamukağız, Kara mokasen | dış_bağlantılar Agkistrodon piscivorus
Kaynak: Su mokaseni
png | Oklu kirpi dikeninden yapılan Huron mokasen i Huronlar ya da Vyandotlar, Kuzey Amerika ' da yaşayan bir kızılderili topluluğu.
Kaynak: Huronlar
Ayağa yörelerine göre çarık, siyah deri çizme ya da topuksuz mokasen ayakkabılar giyilirdi. Coğrafya: Bolu iline 55 km, Mengen ilçesine 15 km
Kaynak: Çorakmıtırlar, Mengen
Preppy giysi tarzına bir örnek olarak düğmeleri altta Oxford gömlek, manşetli bej pantolon ve mokasen ayakkabı gösterilebilir.
Kaynak: 1980'ler
Geyik derili çizme ve mokasen ler giyim kuşamın önemli parçasıdır. Mokasenlerin stili koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Kaynak: Alaska Atabaskları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.