Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

moralman ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

moralman anlamı
zf. (l ince okunur) Moral bakımından.

"moralman" için örnek kullanımlar

İlk on dakikada Trabzonspor yakaladığı bariz pozisyonları skora yansıtabilse elbette moralman çöken taraf belki de konuk Fenerbahçe olacaktı.
Trabzonspor, the first ten minutes, the score attained positions yansıtabilse obvious from Liverpool would, of course, perhaps by collapsing moralman.
Kaynak: sabah.com.tr
1917de sağlığı dolayısıyla terhis edildi ve savaşın kendini fiziksel olarak ve moralman harap ettiğini açıklamıştır. Terhisten sonra
Kaynak: Ossip Zadkine
Halid'in galip gelmesiyle, artan bir heyecan ve cesaretle düşman ordusu üzerine saldıran Müslüman askerleri, moralman çökmüş ve bitkin
Kaynak: Zincirler savaşı
ve Magrip'deki diger Araplara gonderdikleri destek verme istekleri kabul edilmedi ve sehirdekiler desteksizlik dolayisiyla moralman coktuler.
Kaynak: II. Romanos
Ordu sekiz aydan beri seferde bulunmaktaydı ve askerler hem fizikî bakımdan hem de moralman yorgun düşmüşlerdi. Bu sefer sırasında
Kaynak: Mavrikios
Böylece materiyel ve moralman ordularını pekleştiren Frank Haçlılar ve Venedikliler 11 Nisan'da tekrar bir hücuma başladılar.
Kaynak: Dördüncü Haçlı Seferi
demoralize ve vurdumduymazlik gösteren Bizans sivil halkı büyük sayıda ölümler dolayısıyla hem objekif olarak hem de moralman çok sarsılmıştır.
Kaynak: VI. Yannis Kantakuzenos

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.