Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

motel ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

motel anlamı
is. Motorlu taşıtlarla yolculuk edenlerin barınmalarını, arabalarını park etmelerini ve başka gereksinimlerini karşılamak için işlek kara yolları üzerinde yapılmış otel.

İngilizce - Türkçe

motel anlamı
isim
1) motel

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

motel anlamı İng.motel
Motorlu taşıtlarla yolculuk edenlerin barınmalarını, arabalarını park etmelerini ve başka ihtiyaçlarını karşılamak için işlek kara yolları üzerinde yapılmış otel: § "Perdesinin bir kanadı sarkmış, balkon demirleri paslı deniz kıyısı motelinin leopar desenli battaniyeleri olan odasındalar." -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 71. § "Yalıdaki birkaç ev ve motele göz attı, lokantalara bakındı." -Buket Uzuner, Şairler Şehri, 20.

"motel" için örnek kullanımlar

Otel, motel, pansiyon, konaklama tesisi gibi turizm amaçlı gayrimenkullerde değerleme ücreti 1 ila 50 odaya kadar 750 lira olurken, 401 ve üzeri odalarda ise bin 800 liradan az olmamak kaydıyla taraflarca belirlenecek.
Hotels, motels, B & B, lodging for tourism purposes, such as real estate valuation fee of 1 to 50 rooms up to 750 pounds, while the rooms are over 401 and not less than a thousand 800 pounds to be determined by the parties.
Kaynak: hurriyet.com.tr
olan Marion Crane (Janet Leigh ) ve yalnız başına yaşayan bir motel sahibi Norman Bates (Anthony Perkins ) arasındaki karşılaşmayı anlatır.
Kaynak: Sapık (film, 1960)
Virginia Beach uzun kumlu plajı ve yüzlerce otel, motel, restoran, bar ve klüpleri ile bir tatil şehir olarak bilınmaktedir. Kardeş şehirler
Kaynak: Virginia Beach
Günümüzde adada otel ve motel yoktur, sadece sınırlı sayıda pansiyon bulunmaktadır. Ada Balıkesir ilinin Avşa Belediyesi'ne bağlıdır.
Kaynak: Ekinlik Adası
Simav Belediyesi'nin işletmesini yürüttüğü tesislerde pek çok otel ve motel bulunmaktadır. Buradaki jeotermal enerjiden Simav'ın ev ve iş
Kaynak: Eynal Kaplıcaları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.