Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Murgul ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Murgul anlamı
öz. is. (mu'rgul) Artvin iline bağlı ilçelerden biri.

"Murgul" için örnek kullanımlar

Sağlık ekibi yaralı futbolcuyu Murgul Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Murgul State Hospital medical team took the injured footballer.
Kaynak: 08haber.com
Amatör Futbol Ligi'nde Murgul İlçe Stadı'nda oynan maçta Murgulspor, Artvin 7 Martspor'u konuk etti.
Murgul Amateur Football League match played in County Stadium Murgulspor, Artvin 7 Martspor'u hosted.
Kaynak: 08haber.com
Murgul İlçe Stadı'nda oynan Murgulspor, Artvin İl Özel İdarespor karşılaşmasında maçın hakemleri ve ilk onbirleri şu şekilde oluştu.
Murgulspor Murgul played in County Stadium, the match referees and the match Artvin Province Lineup as Special İdarespor occurred.
Kaynak: 08haber.com
Murgul, Artvin ilinin bir ilçesidir. Tarihçe: 1935-1950 yılları arasında bu ilçenin merkezi Damar iken sonradan Murgul olmuştur.
Kaynak: Murgul
Başköy, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Etrafının köylerle çevrili olduğundan adına BAŞKÖY denmiştir.
Kaynak: Başköy, Murgul
Damar Artvin 'in Murgul ilçesinin bir beldesidir. Tarih ve coğrafi yapısı: Murgul ilçesinin bir beldesi olan Damar, 1935 yılında ilçe olmuş
Kaynak: Damar, Murgul
Ardıçlı, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ardıçlı, Murgul
Küre, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Küre, Murgul
Kabaca, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kabaca, Murgul
Erenköy, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Erenköy, Murgul
Akantaş, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akantaş, Murgul
Korucular, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Korucular, Murgul
Özmal, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Özmal, Murgul
Petek, Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Petek, Murgul
Kabaca - Artvin ili Murgul ilçesinin köyü. Kabaca - Aydın ili Sultanhisar ilçesinin köyü. Kabaca - Zonguldak ili Devrek ilçesinin köyü
Kaynak: Kabaca
Ardıçlı , Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köy Ardıçlı , Balıkesir ilinin Savaştepe ilçesine bağlı bir köy Ardıçlı , Batman
Kaynak: Ardıçlı
Artvin il topraklarının yaklaşık %55'ini ormanlık alanlar kaplamıştır. Murgul 'da bakır madeni vardır. Tarihte genellikle Livane ve Çoruh
Kaynak: Artvin (il)
Erenköy, Murgul : Artvin ilinin Murgul ilçesine bağlı bir köydür. Erenköy, Of : Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir köydür. Erenköy,
Kaynak: Erenköy
Uzundere ve İspir ilçeleri, batısında Rize'nin Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçeleri, kuzeyinde ise Artvin merkez ve Murgul ilçeleri yer alır.
Kaynak: Yusufeli
Borçka ilçesi, batısı Hopa, güneyi Artvin ve Murgul, doğusu Şavşat, kuzeyi ise Gürcistan Cumhuriyeti toprakları ile sınır oluşturan
Kaynak: Borçka
Artvin (Arhavi , Hopa , Borçka , Murgul , Meydancık ) ilini ve Gürcistan 'nın Acara Özerk Cumhuriyeti 'ndeki Batum ve Sarp 'ı kapsamaktaydı.
Kaynak: Lazistan
Özellikle Murgul üzerindeki Şavval Tepe'de, Çoruh vadisinde, Hatila ormanında ve Rize 'nin Vartar yaylasında bulunur. Relikt bir türdür
Kaynak: Kızılağaç yapraklı huş

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.