Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

nadide ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

nadide anlamı
sf. (na:di:de) Az görülür, görülmedik, seyrek görülen: "El işi olmasına rağmen el değmeden yapılmış hissini veren bu nadide sanat eserine hayrandı." -C. Uçuk.

Kişi Adları Sözlüğü

Nadide anlamı Köken: Far.
Söyleyiş: (na:dide) Cinsiyet: Kız
Görülmemiş, az bulunan, değerli.

Türkçe - İngilizce

nadide anlamı
sıfat
1) recherche

"nadide" için örnek kullanımlar

Ancak Reha ile Nadide'nin buna sıcak bakmaları mümkün değildir.
However, Reha Nadide and the hot it is not possible to look at.
Kaynak: haberimport.com
Yunanistan deyince akla plaj, deniz ve güneş geliyor ancak biliyoruz ki kültürel mirasın nadide eserleri de var ülkenizde.
Greece mind when it comes to the beach, the sea and the sun comes up, but we know that there are works of precious cultural heritage in your country.
Kaynak: ntvmsnbc.com
Bu duruma şahit olan Ömer'in anne ve babası Nadide ile Reha olayın şokunu yaşarken ve Ayşem'in babası Nail, adeta yıkılmıştır.
Omar's mother and father who have witnessed this situation, the shock of the incident while living and Ayşem'in father Reha with Precious Nail, almost collapsed.
Kaynak: gazetea24.com
Bu duruma şahit olan Ömer'in Anne ve babası Nadide ile Reha olayın şokunu yaşarken ve Ayşem'in babası Nail, adeta yıkılmıştır.
Omar's mother and father who have witnessed this situation, the shock of the incident while living and Ayşem'in father Reha with Precious Nail, almost collapsed.
Kaynak: televizyongazetesi.com
Van kedisi, iyi bir yüzücü olan, gözleri mavi veya kehribar rengi ya da biri mavi diğeri kehribar olabilen, nadide ve asil bir kedi ırkı.
Kaynak: Van kedisi
Konuklu, Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı yüksek rakımlı nadide bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski ismi Abdurrezzak KÖYÜ'dür.
Kaynak: Konuklu, Ferizli
Fette çayırı yaylası, Melike Mama Hatun adına yapılmış olan Mamahatun külliyesi ve türbesi görülmeye şayan nadide yerlerdendir.
Kaynak: Tercan
ün hayatında düzenlenmiş tek kupa olduğundan Galatasaray Müzesi ' nin en nadide ve değerli parçalarından biri olarak değerlendirilmektedir.
Kaynak: Gazi Büstü Kupası
Bazalt taşlarıyla çok orijinal bir çalışma olup Diyarbakır'ın yerel mimari sini yansıtan Behram Paşa, Mimar Sinan'ın nadide eserleri
Kaynak: Behram Paşa Camii
Özellikle, seçilen konuların ve yazarının dostane uslubuyla bu nadide eser, nesillere daima ilham olabilecek yapıdadır. Yine yazarın
Kaynak: Gençlerle Başbaşa (kitap)
Karaköprü beldesi hızla gelişmekte olan bir beldedir, güzel ve nadide bir yerleşim yeridir. Kategori:Şanlıurfa merkez belde ve köyleri
Kaynak: Karaköprü, Şanlıurfa
Resim sanatının nadide örneklerindendir. Biçimsel başarısının yanı sıra, resim tarihinde de önemli bir yere, ilklere sahiptir. Rönesans '
Kaynak: Arnolfini'nin Evlenmesi
İspir İlçesinin en nadide köylerinden birisidir. Köyün eski ismi Nişonot'tur. Kültür : TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Kaynak: Bademli, İspir
Of'un ve Trabzon'un en nadide köylerinden biridir. Of'ta hatimli teravih kıldıran nadir köylerden biridir ve bu cami nin hocası Ali İhsan
Kaynak: Meyvalı, Of
Her gittiği takımda gol atan nadide defans oyuncularındandır. Milli Takım : Tek golünü 29 Mayıs 2010 'da 3-2 kaybettikleri BAE 'ye karşı
Kaynak: Simeon Bulgaru
sinde bulunan nadide bir Andolu kasabasıdır. Bulunduğu jeopolitik konum ve yaklaşık 20 bin dönüm işlenebilir ve sulanabilir tarım arazisi
Kaynak: Şekeroba, Türkoğlu
Mezapotamya özellikle de Alamut Kalesi nden toplanan 400.000 eser ile dönemin en nadide kütüphanelerinden biri de yine bu rasathanede oluşturulur.
Kaynak: Meraga Rasathanesi
Gayer Anderson 1881 yılında İngiltere'de doğmuştur, Arkeolojinin, islami arkeoloji kısmında uzmanlaşıp bu dalda nadide parçaları toplayıp
Kaynak: Gayer Anderson müzesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.