Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

nakden ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

nakden anlamı
zf. (na'kden) 1. Para olarak: "Karı koca üç senede bir apartman, bir konak ve nakden altmış beş bin lira yediler." -N. Hikmet. 2. Peşin olarak.

Türkçe - İngilizce

nakden anlamı
cash

"nakden" için örnek kullanımlar

Tahsil esasına göre kira gelirinin vergilendirilmesi için nakden veya ayni olarak tahsil edilmiş olması gerekiyor.
Charged on the basis of rental income for the taxation should be collected in cash or in kind.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com
Tahsil esasına göre kira gelirinin vergilendirilmesi için nakden veya ayni olarak tahsil edilmiş olması gerekmektedir.
Charged on the basis of rental income for the taxation should be collected in cash or in kind.
Kaynak: haber7.com
Olimpiyat adaylık sürecimizin en önemli aktörleri bu sürece fiilen ve nakden destek veren Türk özel sektörü ve sermaye sahipleri olmuştur.
Olympic nomination process, in fact the most important actors in this process and have been the owners of the capital of the Turkish private sector in support of cash.
Kaynak: ntvmsnbc.com
Bana göre adaylık sürecimizin en önemli aktörleri sürece tam destek veren, fiilen, nakden destek veren Türk özel sektörü ve sermaye sahipleri oldu.
To me, the most important actors in the nomination process, with full support for as long as, in fact, cash was in support of the Turkish private sector and capital owners.
Kaynak: trtspor.com.tr
Mevduat yalnızca belli bir paranın hesaba nakden yatırılması suretiyle yapılmaz; başka bir hesaba keşide edilen çekin alacak kaydı,
Kaynak: Mevduat
Müşteri repo vadesi dolduğunda makbuzu edip, tutar kendisine nakden ödenir. Repo işlemi yapılırken vade sonundaki fiyatın saptanması için
Kaynak: Repo
başka bir şahıs aleyhine zenginleşen kimsenin malvarlığı nda meydana gelen artışın (zenginleşmenin) aynen veya nakden iadesi söz konusudur.
Kaynak: Sebepsiz zenginleşme
(Yürürlük: 6.6.2008) (avans olarak ödenenler dahil) için verilen makbuzlar ile bu paraların nakden ödenmeyerek kişiler adına açılmış veya
Kaynak: Damga vergisi
Anlaşma tarihinde opsiyon hakkını alan taraf anlaşılan prim miktarını opsiyon hakkını veren tarafa nakden öder. Bunun dışında herhangi bir
Kaynak: Opsiyon (finans)
Mustafa ona ikram olarak mallarını devletçe müsadere ettirmedi ve bunun yanında borçlarını ödemesi için ona nakden ihsan verdi.
Kaynak: Hamza Hâmid Paşa
açıklamada, "Hisse bedelleri bugün, (22.907.030 dolar), nakden ve peşin olarak tahsil edilmiş, hesaplarımıza geçmiş ve hisse devirleri yapılmıştır.
Kaynak: Doğan Holding
pay alamadığı annesinin mirasından kendisine düşen payın bir kısmını nakden, gerçek değerinin altında parça parça almış ve borcunun
Kaynak: Karamazov Kardeşler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.