Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

namevcut ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

namevcut anlamı
sf. (na:mevcut) esk. Mevcut olmayan, bulunmayan, yok.

namevcut eş anlamlısı

yok
is. 1. Olmayan, bulunmayan şey: Sen yoktan anlamaz mısın? 2. sf. Bulunmayan, mevcut olmayan (nesne, kimse vb.), var karşıtı. 3. sf. Yasak: İçki, sigara yok. 4. e. "Hayır" anlamında kullanılan bir söz: Geldiler mi? -Yok, daha gelmediler. 5. bağ. Birbirine karşıt iki cümleden, ikincisinin başına getirilen bir söz: Verdiler, ne âlâ; yok vermediler, döner gelirsin. 6. bağ. Birinin söylediği sözlerden genelde kuşkulanıldığında veya sözler hafifsendiğinde kullanılan bir söz: Yok kâğıdı kalmamış, yok mürekkebi iyi değilmiş, hasılı bir alay bahaneler! "Yok ben seni adam ettim, yok haddini bil, yok üstümüze düşeni yapalım." -A. İlhan. 7. e. Savunulan bir düşünceyi doğrulayan sözün başına getirilir: Yok, doğrusu iyi adam, kim ne derse desin.

"namevcut" için örnek kullanımlar

gösteren hücrelere saldırmaz, ancak yabancı MHC'leri öldürürler, öyle ki MHC I ifadesi azalmış olan veya namevcut olan olanları da öldürürler.
Kaynak: Doğal öldürücü hücre
Aynuları, Kuril Aynuları(yaşayan nüfus meçhul), Kamçatka Aynuları(Tarih-öncesinden bu yana namevcut), Amur Vadisi Aynuları(muhtemelen namevcut).
Kaynak: Aynular

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.