Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

neon ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

neon anlamı Fr. néon
(kimya)

Güncel Türkçe Sözlük

neon anlamı
is. (ne'on) 1. kim. Atom sayısı 10, atom ağırlığı 20,2, yoğunluğu 0,7 olan, sıvı durumuna getirilmiş havadan elde edilerek ışık araçlarında kullanılan, havada pek az olarak bulunan, asal gazlar sınıfından bir element (simgesi Ne). 2. Neon lambası: "O koca çınarın Altındaki fıskiyeli, kameriyeli, neon ışıklı havuz kaça çıkardı?" -S. F. Abasıyanık.

İngilizce - Türkçe

neon anlamı
isim
1) neon

Kimya Terimleri Sözlüğü

neon anlamı İng. neon Alm. Neon
Sembolü Ne, mol kütlesi 20,179g , e.n. -249 °C, k.n. 246 °C ve üç izotopu olan , ilk defa 1898 yılında atmosfer içinde bulunduğu belirlenen, aydınlatma lambalarında kullanılan, herhangi bir kimyasal bileşiği bilinmeyen soy gaza verilen ad.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

neon anlamı Fr.néon
1. Atom sayısı 10, atom ağırlığı 20,2, yoğunluğu 0,7 olan, sıvı durumuna getirilmiş havadan elde edilerek ışık araçlarında kullanılan, havada pek az olarak bulunan, asal gazlar sınıfından bir element (simgesi Ne): § "Galip duvarda gördüğü afişlerin neon lambaları cızırdayan reklâm panolarının…" -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 260. 2. Neon lambası: § "İzinli izinsiz, göze çarpan bütün boşluklara, neon lambaları sahip çıkmışlardı."- Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 391.

"neon" için örnek kullanımlar

Örneğin pirana lar, tetra balıkları ve neon balıkları gibi birkaç bin balık türünü kapsayan en büyük takımlardan birisidir.
Kaynak: Characiformes
Ksenon 12 Temmuz 1898'de William Ramsay ve Morris Travers tarafından yine kendi keşifleri olan kripton ve neon 'un ardından keşfedildi.
Kaynak: Ksenon
Bir neon atomundan bir elektron koparıldığında geriye kalan tanecik koparılan elektronların toplam eksi yüküne eşit miktarda artı yük
Kaynak: Proton

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.