Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ohm ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Fizik Terimleri Sözlüğü

ohm anlamı İng. ohm Alm. Ohm Fr. ohm
Elektrik direnci birimi.

BSTS / Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü

ohm anlamı İng. ohm Alm. Ohm Fr. ohm
Üzerinde hiçbir elektromotor güç bulunmayan ve iki ucuna bir voltluk gizilgüç ayrımı uygulandığında bir amperlik bir akımın geçmesine yol açan bir iletkenin direncine eşdeğer elektrik direnci birimi. Alman fizikçisi Georg Simon Ohm (1787-1854) tarafından bulunmuştur.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

Ohm anlamı Fr. Ohm
(fizik)

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

ohm anlamı İng. ohm Alm. Ohm Fr. ohm
Sinem./TV. SI direnç birimi. (Bir iletkenin iki ucu arasında değişmeyen 1 voltluk potansiyel farkı uygulanarak iletkende 1 amperlik akım oluştuğunda, iletkenin iki ucu arasındaki dirence denir).

İngilizce - Türkçe

ohm anlamı
isim
1) om
2) elektrik direnç birimi

Kimya Terimleri Sözlüğü

ohm anlamı İng. ohm Alm. Ohm Fr. Ohm
SI birim sisteminde kullanılan iki noktası arasında potansiyel farkı 1V ve geçen akımın 1A olduğu iletkenin gösterdiği elektrik direnci birimi.

"ohm" için örnek kullanımlar

Burada, I akım amper , V referans alınan iki nokta arasındaki potansiyel fark volt ve R ohm la ölçülen ve direnç olarak adlandırılan
Kaynak: Ohm kanunu
empedansı elektromanyetik te başta anten hesapları olmak üzere çeşitli hesaplarda kullanılan bir sabit tir. MKS sisteminde birimi ohm dur
Kaynak: Boşluğun empedansı
Siemens (sembol: S) SI birim sisteminde elektrik iletkenliği birimi olup ohm 'un tersidir. Adını, Alman kâşif ve iş adamı Ernst Werner
Kaynak: Siemens (birim)
Çok yüksek değerli elektriksel direnç(ohm) ölçme aletidir. Topraklama direnci ve izolasyon test cihazıdır. Elektrik sektöründe kullanılır.
Kaynak: Megaohmmetre
Coaxial Kablo, CCTV ve uydu iletişiminde kullanılan 75 ohm iç direnç özelliğine sahip düşük sinyal kayıplı telsiz bağlantı kablosu.
Kaynak: RG-6
Kablo türü | 110 ohm ekranlı çift-burgu (STP) ya da 75 ohm koaksiyel | 75 ohm koaksiyel ya da Fiberoptik |! Bağlantı fişi BNC RCA, BNC
Kaynak: S/PDIF
Bir ohm 'luk bir direnç üzerinden, bir amper 'lik elektrik akımı geçmesi halinde direncin iki ucu arasındaki gerilim bir volttur.
Kaynak: Volt
BNC konnektörlerin karakteristik empedansı 50 ohm veya 75 ohm arasındadır. İşletmelerde çoğunlukla CCTV sistemlerinde kullanılmaktadır.
Kaynak: BNC konnektör
l (cm) boyunda A (cm²) kesitli iletken için Ohm kanunu gereği. V I x R. akım A(amp) birbirlerine bir orantık katsayısı direnç R(ohm) ile bağlıdır.
Kaynak: Elektriksel iletkenlik
Joule elektrik te iş birimi olarak düşünülürse 1 amper lik akım şiddetinin 1 ohm 'luk bir direnç ten geçmesiyle 1 saniye de yapılan iş
Kaynak: Joule (birim)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.