Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

oksitosin ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

oksitosin anlamı İng. oxytocin Alm. Oxytozin, Ocytocin Fr. oxytocine, ocytocine
(Yun. oxys: keskin; tokos: doğum) Hipofiz bezinin art lobundan (nörohipofiz) salgılanan, doğum sırasında uterusun düz kaslarının kasılmasını sağlayan, aynı zamanda meme bezlerinin alveollerindeki kassı epitel (miyoepitel) hücrelerinin kasılmasına ve yavrunun emmesi sırasında sütün çıkmasına sebep olan bir peptit hormonu.

BSTS / Doğum ve Jinekoloji Terimleri Sözlüğü

oksitosin anlamı İng. oxytocin
Hipotalamusun paraventrikular çekirdeğindeğindeki sinir hücreleri tarafından sentezlenen, dokuz amino asite sahip, okta peptit yapıda, nörofizin aracılığıyla hipofiz arka lobuna taşınan ve burada kılcal damarlara yakın sinir uçlarında depo edilen uterotonik etkili ve memeden sütün indirilmesini sağlayan bir hormon, oksitosik hormon, pitosin, postuitrin.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

oksitosin anlamı İng. oxytocin
Hipofiz bezinin arka lobundan salgılanan peptid yapılı bir hormon. Uterus kaslarını kontraksiyona uğratır.

"oksitosin" için örnek kullanımlar

Hipofiz arka lobunun salgıladığı antidiüretik hormon ile oksitosin denen madde hipotalamusta yapılıp hipofize aktarılmaktadır.
Kaynak: Hipotalamus
1955 yılında Nobel Kimya Ödülü 'nü oksitosin in ayrıştırılması, yapısal identifikasyonu ve tam sentezini yapması nedeniyle kazanmıştır
Kaynak: Vincent du Vigneaud
, tireoliberin , gonadoliberin , vazopressin , oksitosin , nörotensin , damar bağırsak peptiti, kolesistokinin ve karnozin bilinmektedir.
Kaynak: Polipeptit
MAO inhibitörleri, alkol , ergo alkaloidleri, oksitosin , dijital ve halotan la birlikte kullanılmamalıdır. Kategori:Amfetaminler Kategori:
Kaynak: Efedrin

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.