Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

oracıkta ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

oracıkta anlamı
zf. Hemen o yerde, olduğu yerde: "Yemeğini son günlerde oracıkta, pasaj içindeki Macar lokantasında yiyordu." -R. H. Karay.

Türkçe - İngilizce

oracıkta anlamı
zarf
1) on the spot
2) then and there

"oracıkta" için örnek kullanımlar

Rafi'ye at üstünde maharetini göstermeye çalışırken düşüp kafasını çarpar ve oracıkta ölür.
Fall and hit his head on a horse trying to show prowess Rafi and dies on the spot.
Kaynak: hurriyet.com.tr
tahta çıkınca ben belime kılıç bile kuşanmam' gibi bir karşılık vermesi nedeniyle, oracıkta saray aşçı ve çırakları tarafından boğdurulmuştur.
Kaynak: Arpazlı ailesi
Bu nedenle çitalar avını bir yerde yerken aslan , sırtlan gibi yırtıcı hayvanlar gelirse o bölgeden çekilerek avını oracıkta bırakır.
Kaynak: Çita
için Menegroth'ta cücelerin yanına gittiğinde, cüceler Nauglamir'i Thingol'e vermez ve yaşanan anlaşmazlık sonucu Thingol oracıkta katledilir.
Kaynak: Thingol
kadar etkili bir savunma sağlayan Herkül'ün oklarından birini incelerken, elinden oku düşürür ve ayağına saplanan ok ile oracıkta aniden ölür.
Kaynak: Erymanthian Yaban Domuzu
kestiği sırada kendine gelen Túrin, Beleg'i düşman zanneder ve kendisini kurtarmak için kilometrelerce yolu aşan dostunu oracıkta katleder.
Kaynak: Túrin Turambar
Mihrali cesedi yere koyup ellerini havaya kadıracağı anda ani bir hareketle nöbetçilerin üzerine saldırır ve ikisinide oracıkta öldürür.
Kaynak: Mihrali Bey
sazlardan ilk flütü icat etti; fakat göldeki yansımasında flütü çalarken yanaklarınn şiştiğini görünce, bundan tiksindi ve aleti oracıkta atıverdi.
Kaynak: Eldere, Dinar
Bunun üzerine Gülcan teklifi kabul ediyor gibi görünüp beraber oğlunun öldürüldüğü nehirden geçerken bir Çifteli 'ile oracıkta ağa'yı
Kaynak: Dönüş (film, 1972)
Sagat o acıya dayanamayarak Tiger Satsuki yani Kaplan Karanlığı'nı kullanarak Tiger'in ruhu ile Go Hibiki'yi oracıkta öldürür.
Kaynak: Dan Hibiki
Her ikisi de vazifelerini yaparak eşlerini oracıkta öldürürler. Fefè planladığı gibi 3 yıl yatar ve hapisten çıkınca da Angela'yla evlenir
Kaynak: İtalyan Usulü Boşanma
Askerlerin olay yerine geldiklerini gören Grinko, silahını çıkarır ve Kolzak'ı oracıkta vurur. Gelen askerlere kendisini polis olarak
Kaynak: Sibirya Ekspresi
yürürler, Zelha sopayla kafasına vurur, elleriyle başını korumaya çalışan Ali birbiri ardına inen darbelerin etkisiyle oracıkta yığılır kalır.
Kaynak: Acı (film, 1971)
askerlerini buz üzerinde tek sıra olarak toplamışlar ve liderlerinden başlayarak her beşinci askeri seçmişler ve hemen oracıkta öldürmüşlerdir.
Kaynak: Desimasyon
"Dilenci" bir bakıma bu boş hayattan kurtulmuş olduğuna dair birkaç kelime sarfettikten sonra oracıkta can verir. Ölmeden birkaç gün önce
Kaynak: Dilenci (film)
Çantayı geri istediğinde ağlamaya başlayan ve çantayı çok sevdiğini söyleyen yaşlı serseriye oracıkta çantayı hediye eder. Karşılığında da
Kaynak: Milano'da Mucize
Aldatıldığını anlayan iş adamı oracıkta kalp krizi geçirip ölür. Bu esnada Avarel (Sami Hazinses), Joe (Aydın Babaoğlu), William (Mehmet
Kaynak: Atını Seven Kovboy
mültecileri kendilerini bekleyen askeri helikoptere götürür fakat doktoru helikoptere bindirirken mültecileri oracıkta tekbaşlarına bırakır.
Kaynak: Güneş'in Gözyaşları
Onun zehirlendiğini anlayan Hunlar, kadını oracıkta boğuverdiler.” Cermen efsanesi İldiko'nun ismini Hildegund şeklinde yazmakta ve Frank
Kaynak: Atilla Destanı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.