Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ova ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Coğrafya Terimleri Sözlüğü

ova anlamı İng. plain Alm. Ebene Fr. plaine
Düz ya da azıcık eğimli, az çok kalın taşınmış toprak ve lığlarla örtülü, akarsularla parçalanmamış, daha yüksek yer biçimleriyle çevrelenmiş ve oluşum kökenleriyle ayrımlı türleri bulunan ana yer biçimlerinden biri.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

ova anlamı Fr. plaine
(coğrafya)

Güncel Türkçe Sözlük

ova anlamı
is. Çevrelerine göre çukurda kalmış, çoğunlukla alüvyonla örtülü, eğimi az, akarsuların derine gömülmediği, geniş veya dar düzlük, yazı: "Tabiatın kırlara, ovalara verdiği doyulmaz güzellikte bir parça var." -M. Ş. Esendal.

Türkçe - İngilizce

ova anlamı
isim
1) plain
2) lowland
3) meadow
4) coomb
5) coombe
sıfat
1) lowland

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Ova anlamı
Antalya ili, Kalkan bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

ova eş anlamlısı

yazı
(I) is. 1. Düşüncenin belli işaretlerle tespit edilmesi, yazma işi: Türklerde yazının kullanılması eskidir. 2. Alfabe: Türk yazısı. Arap yazısı. Nota yazısı 3. Harfleri yazma biçimi: İnci gibi bir yazı. Okunaklı yazı. 4. Herhangi bir konuda yazılmış bilim, düşünce ve sanat ürünü: "İstiklal Harbi'nde millî duyguları aksettiren ümit ile dolu yazılarını hâlâ unutmadık." -O. S. Orhon. 5. Anlam, sanat veya biçim bakımından yazılan şey, makale: "İlk yazı denemelerim için gazete bulmaya çalışıyorum." -F. R. Atay. 6. Metal paraların üzerinde değeri yazılan yüzü. 7. din b. Yazgı.
yazı
(II) is. hlk. Düz yer, ova, kır.

"ova" için örnek kullanımlar

Çukurova Üniversitesi'ne neden geldiniz?
Why did you come trough the University of ova?
Kaynak: siyaset.milliyet.com.tr
Levanten ova kurbağası ya da Levant bataklık kurbağası (Pelophylax bedriagae), Ranidae familyasından, güney Avrupa , Kuzey Afrika ve
Kaynak: Levanten ova kurbağası
Kosova Ovası (Arnavutça : Fushë Kosovë; Sırpça : Косово Поље / Kosovo Polje) Kosova 'nın orta kesiminde yer alan meşhur bir ova.
Kaynak: Kosova Ovası (ova)
Çarşamba Ovası Türkiye 'nin Samsun ili 'nin kuzeydoğusunda yer alan bir ova. Ova Yeşilırmak deltasının yarattığı bir alüvyal arazidir.
Kaynak: Çarşamba Ovası

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.