Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

oyunluk ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

oyunluk anlamı İng. 1-2. scenario, script, film script, screenplay, 3. script, television script Osm. 1. senaryo, film senaryosu, 3. senaryo, televizyon senaryosu Alm. 1-2. Drehbuch, Buch, Manus
Sinem. 1. Bir filmin çevrilmesine temel olan metin. (Bîr filmin en kısa yoldan anlatılan konusunu veren metne özet; bunun en geliştirilmiş, en son biçimine de çevirim oyunluğu denir. Özetten çevirim oyunluğuna doğru da geliştirim ve ayrımlama yer alır. Bunların hepsi için de genellikle oyunluk terimi kullanılır). 2. Çevirim oyunluğunun kısaltması. TV. 3. Herhangi bir televizyon izlencesinin gerçekleştirilmesinde kılavuz olmak üzere hazırlanan metin.

BSTS / Yöntembilim Terimleri Sözlüğü

oyunluk anlamı İng. scene Osm. sahne
Bireycil ya da kümecil oyunda birey ya da kümenin günlük yaşam görüntülerini sergilediği, esnek gözlem öğeleriyle donatılmış eylem ye gözlem alanı.

Güncel Türkçe Sözlük

oyunluk, -ğu anlamı
is. Sahne.

oyunluk eş anlamlısı

sahne
is. 1. İzleyicilerin kolayca görebilmeleri için genellikle yerden belli bir ölçüde yüksek yapılan, oyun, müzik vb. gösteri yapmaya uygun yer, oyunluk. 2. Görüntü: Resim bir av sahnesini canlandırıyordu. 3. mec. Tanık olunan, gözlenen olay: "Merdivenin başındaki paravanın arkasında garip bir sahne gördüm." -A. Gündüz. 4. mec. Bir konu veya çalışma çevresi, çalışma dalı: Politika sahnesinde adları duyulan kişiler. 5. tiy. Bir oyun veya filmin başlıca bölümlerinden her biri.

"oyunluk" için örnek kullanımlar

Kramnik , (25 Haziran 1975 doğumlu) Rus satranç büyük ustası. 2000 yılında Londra 'da Garri Kasparov 'u 16 oyunluk bir maçta yenmiştir.
Kaynak: Vladimir Kramnik
İvanoviç Varmıydı Yokmuydu oyunu ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu ' gibi Tiyatro lara birre oyunluk olmak üzere konuk oyuncu olarak katılmıştır.
Kaynak: Mehmet Ali Kaptanlar
Baldur's Gate oyunu, üç oyunluk bir Baldur's Gate serisi nin ilk oyunudur. Hikaye oyunucunun karakterinin Time of Troubles tan sonra
Kaynak: Baldur's Gate
Saint Amant karşısında 21 oyunluk bir seriyi kazanmasıyla oldu ve bu maç sonucunda Howard Staunton Avrupa 'nın en iyi satranççısı ilan edildi.
Kaynak: Howard Staunton
San Francisco 12 oyunluk bir seri sonrasında topu 62 yarda ilerletmiş ve 36 yardalık bir vuruşla skoru 7 - 3'e getirmiştir. Baltimore bir
Kaynak: Super Bowl XLVII
Topu atışın sonrasında alan New York abaşarılı bir 9 oyunluk oyundan sonra 24 yardalık Ahmad Bradshaw koşusu ardından 2 yardalık pasla 9-
Kaynak: Super Bowl XLVI

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.