Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

at kestanesi ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

at kestanesi anlamı İng. horse chestnut Lat.Aesculus hippocastanum Alm. Rosskastanie Fr. maronnier d'Inde
Hippocastanaceae familyasından, 20-30 m boyunda, yaprakları elsi bölmeli, çiçekleri dik duruşlu ve salkım şeklinde, pembe ve beyaz noktalı, park ve caddelerde süs bitkisi olarak yetiştirilen, bir tür ağaç.

Güncel Türkçe Sözlük

at kestanesi anlamı
is. bit. b. 1. At kestanesigillerden, 15-30 m yükseklikte, geniş yapraklı, çiçekleri kokulu bir ağaç, Hint kestanesi (Aesculus hippocastanum). 2. Bu ağacın kestaneye benzeyen yemişi.

"at kestanesi" için örnek kullanımlar

Fransa'nın başkenti Paris'i güzelleştiren ağaçlar arasında yasalarla korunan ve kesilmesi yasaklanmış at kestanesi ağaçları vardır.
The French capital of Paris beautifies the trees are protected by law and failure banned horse chestnut trees.
Kaynak: posta.com.tr
Nezleyi geçirir, hazmı kolaylaştırıp çarpıntıyı önler, sinirleri yatıştırarak beyni çalıştırır. At kestanesi ateş düşürür.
Passes colds, digestion easier and prevents heart palpitations, calm nerves, brain runs. Horse chestnut reduces fever.
Kaynak: takvim.com.tr
Değirmenaltı kavşağına çevre düzenlemesi yapılarak Ladin, At Kestanesi, Alev Ağacı, Top Akasyası, Tijli Lipüstrüm, Ağaç Hadmi ve Ihlamur çeşitlerinden oluşan 300 ağaç dikiliyor.
Değirmenaltı junction environmental improvement project Laden, Horse Chestnut, Flame Tree, Ball acacia, Tijl Lipüstrüm, Wood Hadmi and the 300 varieties of linden trees planted.
Kaynak: haberler.com
Son bir yılda 368 adet erguvan, 100 adet at kestanesi, 242 adet zakkum, 136 adet Japon kurt bağrı, 4 adet oya, 155 adet hatmi, 202 adet çınar, 71 adet top akasya ve 127 adet dışbudak dikildi.
Last year 368 purple, 100 pcs horse chestnut, oleander 242 pieces, 136 pieces of Japanese wolf bosom, 4 pcs lace, 155 pcs marshmallow, 202 pcs plane, 71 and 127 pieces of cannon acacia planted ash.
Kaynak: e-haberajansi.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.