Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ölçümleme ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

ölçümleme anlamı
takdîr etmek (karş. değer biçmek).

Güncel Türkçe Sözlük

ölçümleme anlamı
is. 1. Değerlendirme, değer biçme. 2. Bir ölçü aletinin veya ölçme sisteminin gösterdiği değerler ile ölçülenin bilinen değerleri arasındaki ilişkiyi belli koşullar Altında inceleme işlemi, ölçülüleme, kalibrasyon.

ölçümleme eş anlamlısı

kalibrasyon
is. 1. Ölçümleme. 2. Ölçülüleme.
ölçülüleme
is. Ölçümleme.

"ölçümleme" için örnek kullanımlar

Net rakamlarla ölçümleme yapıyoruz.
Net metering figures are doing.
Kaynak: sabah.com.tr
TRT 1, Şubat ayında yeniden dahil olduğu reyting ölçümleme sisteminde ilk derecesini aldı ve Şubat ayının en çok seyredilen 4.
TRT 1, including the re-rating measurement system in February, took the first degree, and most watched 4th of February,
Kaynak: stargundem.com
İkincisi de aslında onca gün ve saat değişikliğine ve saçma sapan bir ölçümleme sistemine rağmen yerlerde sürünmeyen bir raiting almasına karşın neden kaldırılıyor ki Kayıp Şehir?
Secondly, the fact that so many days and hours do change, and in spite of a ridiculous sürünmeyen metering systems to take a raiting Removing the cause, but the Lost City?
Kaynak: televizyongazetesi.com
terazi (ölçüm) : bilimsel ağırlık ölçümleme cihazları. astronomi ve astroloji: Terazi veya Libra , bir takımyıldız terazi (burç) : terazi
Kaynak: Terazi
Birliği, şimdiki adı İDA) ve yine ülkemizin ilk medya ölçümleme ve değerlendirme şirketi olan PRNET'in kuruluşunda da etkin görevler almıştır.
Kaynak: Salim Kadıbeşegil
Ama en azından ara birim için akıllı ölçümleme ve akıllı cihaz olmasını amaçlar. Çünkü ZigBee düğümleri uykudan aktif moda geçiş süreleri
Kaynak: ZigBee
Bu sistemde isminden anlaşıldığının aksine ileriye doğru araziyi inceleyen bir radar benzeri ölçümleme ve gözetme sistemi kullanılmaz.
Kaynak: EGPWS
dikilitaşların yapımına olanak sağlayan ölçümleme ve inşaa teknikleri, pratik ve etkili bir tıp bilgisi, sulama ve tarım teknikleri,
Kaynak: Antik Mısır
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.