Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

öngörmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

öngörmek anlamı
derpiş etmek.

Güncel Türkçe Sözlük

öngörmek anlamı
(-i) İleride olması gerekeni göstermek, önceden kararlaştırmak, ilerisi için düşünmek, göz önünde tutmak, derpiş etmek: "Bilindiği üzere, bu antlaşmalar, Osmanlı Devleti'nin taksimini öngörüyordu." -A. İlhan.

öngörmek eş anlamlısı

derpiş etmek
öngörmek, göz önünde tutmak, aklından geçirmek.

"öngörmek" için örnek kullanımlar

Tamam, bu iki takım sahadaysa tabii ki gerginliği öngörmek mümkün.
OK, the two sets of tension, of course, possible to foresee sahadaysa.
Kaynak: radikal.com.tr
Kavukçu, performansın, nesne çevresinde yerçekimsiz bir devinimi öngörmek olduğuna dikkat çekti.
Kavukçu, performance, to predict the motion of an object around a gravity that drew attention.
Kaynak: haber.rotahaber.com
Bu kavram için "öngörü" karşılığı da kullanılmakla birlikte, öngörmek aynı zamanda "planlamak", "kararlaştırmak", "göz önünde tutmak"
Kaynak: Tahmin
Sıkıştırma oranı, bir motorun (içten yanmalı veya Stirling motoru gibi) performansını öngörmek için kullanılan matematiksel oran.
Kaynak: Sıkıştırma oranı
ve nesnel koşullar çerçevesinde inceleyerek bugün için olası sonuçları ve gelişmeleri anlamak ve öngörmek için bilimsel bir metoda başvurur.
Kaynak: Bilimsel Sosyalizm
zaman serisi verisi (datası) verildiğinde, ARMA modeli, serinin gelecek dönemlerdeki değerlerini anlamak ve hatta öngörmek için kullanılır.
Kaynak: Otoregresif hareketli ortalamalar modeli
Ne var ki bu tercihler çok güçlü değildir, bu yüzden sadece protein dizisine dayanarak ikincil yapıyı öngörmek güvenilir değildir.
Kaynak: Protein ikincil yapısı
Böyle bir savaşın Almanya'nın yıkımına neden olacağını öngörmek açıktır. Bu yıkımı önlemenin yolu ise Hitler'i durdurmaktır.
Kaynak: Yatıştırma politikası
Ayrıca, model veya öngörü yapıları varsa, onlarda hata kontrolü yapmak için , protein konformasyonel değişimlerini öngörmek, veya substrat
Kaynak: Protein yapısı
hedeflerine ters geldiğini ve ayrılıkçı feminizmin eşitlik yaratmayı öngörmek yerine erkeklere boyun eğdirme ve insan düşmanlığı yaratma
Kaynak: Ayrılıkçı feminizm
Açığa Satış işleminin çalışma mantığı hisselerin düşeceğini öngörmek üzerine kuruludur. Eğer hisse fiyatları yükselirse, bu sefer tam
Kaynak: Açığa satış
Son değer teoremi, 0 olan darbe cevabının ve 1 olan adım cevabının son değerini öngörmek için kullanılır. Ne zaman domeni sınırı vardır ne
Kaynak: Son değer teoremi
açıklamak ve ne zaman bu görevlerin bir piyasada bir firma tarafından üstlenileceğini öngörmek icin bir teorik çerçeve kurmak için ortaya atmıştır.
Kaynak: İşlem maliyeti
kullanılabilmekteydi (bu şu demektir; telaffuzun, bir dili ana dili olarak konuşan bir konuşmacının kulağına doğru tınıyı verip veremeyeceğini öngörmek).
Kaynak: Söz dizimi
Gelecekte yapay zekâ araştırmalarındaki tüm alanların birleşeceğini öngörmek zor değildir.Sibernetik bir yaklaşımla modellenmiş bir Yapay
Kaynak: Yapay zekâ
Daha büyük değişiklikler Mart 1951'de Frankfurt şovunun açılış kapısında Nisan 1911'de 11 günlük yönetimle öngörmek için korundu.
Kaynak: Opel
res 950DE2DC103AF93AA35752C1A96F948260 1989 Seçimleri: Sonucu öngörmek; Anketler ve seçim sonuçları arasındaki inanılmaz fark kuşku
Kaynak: Bradley etkisi
ajandası ile bütünleşmesi sonucunda, Sırpların düşmanı olan herkesle mücadeleyi öngörmek Sırp olmayan Yugoslav politikacılar tarafından kınandı.
Kaynak: 1980'ler
etmek ve peptid-bazlı ilaç tedavi tekliflerinin onaylanmasına peptidlerin ve proteinlerin immünojenikliğini öngörmek için geliştirilebilirler.
Kaynak: Bağışıklık sistemi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.