Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

atalık ne demek?

 - 3 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

atalık, -ğı anlamı
is. Ataya yakışır davranış, babalık.

Tarama Sözlüğü

atalık anlamı
Atabey, vasiy, devlet naibi.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

atalık anlamı
1. Kayınbaba. 2. Babalık yapan herhangi bir kişi. 3. Üvey baba.
atalık anlamı
Düğün haftasının perşembe sabahı şafak sökerken aile halkının ve yakınlarının davul zurna ile oynadıkları oyun: Ağabeyimin düğününde atalık oynadık.

Düzköy *Keşap -Giresun

atalık anlamı
Baba gibi gözeten, koruyan kimse.

Dereçine *Sultandağı Afyon

atalık eş anlamlısı

babalık
is. 1. Baba olma durumu: Babalık bunu gerektirir. 2. hlk. Üvey baba: "O sırada babalığını anımsıyordu kötü bir düşü anımsarcasına ve kızgınlıktan tepesi atıyordu." -M. Uyguner. 3. hlk. Kayınbaba, kayınpeder. 4. ünl. Yaşlı veya küçümsenen adamlara söylenen bir seslenme sözü: "Sen karışma bakalım babalık! Fazla söylenmeye başladın. Ayıp ne demek?" -S. F. Abasıyanık.

"atalık" için örnek kullanımlar

Nesli tehlike altına girmekte olan atalık tohumlarımıza can vermeye ve Victor'un attığı tohumları çoğaltmaya yeşertmeye gelmiştim, daha güzel bir motivasyon olur muydu?
Threatened with extinction, which enters the replication to plant the seeds taken by Victor Atalık tohumlarımıza and came to life, would it be a better motivation?
Kaynak: yesilgazete.org
kültür, miras, millet veya etnisite olarak görür Ateist olan Yahudilere göre atalık anne soyuna veya Kohen /Levi liğe bağlıdır "Kim Yahudidir?"
Kaynak: Kim Yahudidir?
Erkek çocuklar,eğitilmek üzere başka ailelere verilebilirdi,bu da "p'ur" (п1ур),yani "atalık" geleneğini oluştururdu. Eğlence (gegu) ve
Kaynak: Adıge Cumhuriyeti

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.