Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

öykünme ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

öykünme anlamı İng. imitation Osm. taklit Lat.imitatio Alm. Nachahmung Fr. imitation mimesis
Örnek alınan şeyi yeniden yapma.

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

öykünme anlamı İng. imitation Osm. taklit
Başka birinin davranışlarını benimseme amacı ile olduğu gibi yineleme, (Çocuklar çoğu şeyi büyüklere öykünerek öğrenirler.)

Güncel Türkçe Sözlük

öykünme anlamı
is. Öykünmek işi, taklit: "Gangster filmleri çoklukla gençler arasında öykünme isteği uyandırır." -N. Cumalı.

Tarama Sözlüğü

öykünme anlamı
Taklit.

öykünme eş anlamlısı

taklit
is. (takli:di) 1. Belli bir örneğe benzemeye veya benzetmeye çalışma. 2. Birinin davranışlarını, konuşmasını tekrarlayarak eğlenme: "Hele taklitleri? -Kadın taklidi, Arap taklidi hepsini birbirinden güzel yapıyordu." -Y. Z. Ortaç. 3. Benzetilerek yapılmış şey, imitasyon.

"öykünme" için örnek kullanımlar

Öykünücü (emülatör), herhangi bir bilgisayar ortamında başka bir bilgisayar sistemini taklit eden, öykünme işini yapan yazılım dır.
Kaynak: Öykünücü
oluşmasını sağlayacak çabalardan çok, kendi toplum yapısına uymayan bir dünyanın tiyatro örneklerine öykünme gibi çelişik bir eğilimi yansıtır.
Kaynak: Türk tiyatrosu
Edebiyatımız bugün, öykünme ile etkilenme arasındaki o dev ayrımı göremeyişinin cezasını çekiyor. Daha da çeksin mi? Ne zaman kendine özgü
Kaynak: Doğuş Bildirisi
ve mimesis (tarihteki ünlü kişilere, kahramanlara öykünme) idea larını kendi sistemine uyarlamış ve her zaman öğretmenin öğrenciye, hem
Kaynak: İsokrates
biri yüksek bir ayak üzerinde duran dört kubbeli Bizans kilisesinin çoğul görüntüsüne değil, Kökşibagan'da erişilen ahenge öykünme vardır.
Kaynak: Cami
Bu 'öykünme' çalışmaları, Proust'a kendi tarzını oturtma konusunda yardımcı olmuş olabilir. Buna ek olarak, aynı yılın ilkbaharı ve
Kaynak: Marcel Proust
oluşturmakta, geçmiş yüzyılların mimari üsluplarına öykünme bu dönemin ürünü olan yetmiş bini aşkın caminin ortak özelliği olarak ön plana çıkmaktadır.
Kaynak: Türkiye'de mimarlık

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.