Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pano ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü

pano anlamı İng. flat Alm. Wand Fr. châssis İtl. quinta
1-Sahne üzerindeki dekorun bir parçası. Pano askıya bağlanır ve sahne tabanına tutturulur. 2 -Kulisi görüşe kapayan çerçeveli perde.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

pano anlamı
bakınız» aynaduvar, asmalık, duvarresmi.

Güncel Türkçe Sözlük

pano anlamı
is. (pa'no) 1. Üzerine bildiri, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha. 2. Elektrikle çalışan araçların kontrol ve komuta düğmeleri, ekran, sinyal lambası vb. parçalarının bir arada toplandığı bölüm. 3. Ağaç duvar kaplamalarına veya tavanlara süs işin konulan resim. 4. Hafif malzemeden yapılan ve iki yüzü kontrplakla kaplanan levha: "Odasına gelirken paravanaya çarpmış, panoyu omuzlamıştı." -T. Buğra. 5. Üzerine bir tablo yapmak için hazırlanmış meşe, ıhlamur veya çam ağacından levha. 6. mdn. Önceden belirlenmiş sınırlar içerisinde işletilen maden alanı.

Türkçe - İngilizce

pano anlamı
isim
1) panel
2) board
3) screen
4) hoarding

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

pano anlamı Fr.panneau
1. Üzerine bildiri, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha: § "Ağaçların dibinde birikmiş, büyük yaz plastik panoların, neon lambalarının ışığı yansıtıyordu." -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 603. 2. Elektrikle çalışan araçların kontrol ve komuta düğmeleri, ekran, sinyal lambası gibi parçalarının bir arada toplandığı bölüm. 3. Ağaç duvar kaplamalarına veya tavanlara süs işin konulan resim: § "…kirazların çiçek açtığı dev panoları içki köşelerinin arkasına döşemeye başlamadılar mı çoktan?" -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 11. § "Haliç taraflarında iskeletleşmiş bir gemi bulacak, geminin 40-50 kişiyi rahat alabilecek güvertesini ve direklerini türlü panolar ve bayrak şeklinde resimlerle süsleyecek…" -Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan, 35. 4. Hafif malzemeden yapılan ve iki yüzü kontrplakla kaplanan levha. 5. madencilik Önceden belirlenmiş sınırlar içerisinde işletilen maden alanı. 6. Üzerine bir tablo yapmak için hazırlanmış meşe, ıhlamur veya çam ağacından levha.

"pano" için örnek kullanımlar

Takım birincisi olarak erkeklerde Olimpiyat şampiyonu olan Japonlar, salona bu büyük gururu yaşatmak için bronzdan bir de pano yapmış.
Team as the winner of the Japanese Olympic champion in men, a lounge and a bronze panels made ​​in order to provide this great pride.
Kaynak: haber27.com
Çetinkaya, en küçüğü 40'ar santimetre en ve boya sahip karo olan koleksiyonda, küp, vazo, şamdan, kase, dörtlü ve ikili pano, 90, 70, 60 ve 40'ar santimetre çaplarında tabak objelerinin yer aldığını anlattı.
Cetinkaya, with the youngest 40-centimeter tiles and paint with the collection, cubes, vases, candlesticks, bowls, quad and dual panel, 90, 70, 60, and 40-cm diameter plate of said objects takes place.
Kaynak: dunyabulteni.net
Hasat Zamanı, (Felemenkçe : De Oogst) Hollandalı ressam Pieter Bruegel 'in 1565 yılında tamamladığı ahşap pano üzerine yağlı boya
Kaynak: Hasat Zamanı (tablo)
Mozaik Pano : 1958 Brüksel Expo'sundaki Türk Pavyonu için mozaik pano, 1958 NATO yapısında mozaik pano, 1959, Brüksel. ndeki seramik pano, 1959
Kaynak: Bedri Rahmi Eyüboğlu
üzerine Berna için, şu anda New York Metropolitan Museum of Art 'ta bulunan daha küçük boyutlardaki ikinci versiyonu ahşap pano üzerine çizdi.
Kaynak: Ölüler Adası
tarafından 1559'da meşe pano üzerine yağlıboya ile çizilmiş olan, dönemin Felemenkçe atasözlerini tasvir eden görüntülerden meydana gelen tablodur.
Kaynak: Felemenk Atasözleri
Daddi'nin Ognissanti Kilisesi için 1328'de tamamladığı triptik (üç kanatlı pano) (bugün Uffizi Galerisi, Floransa ) en başarılı
Kaynak: Bernardo Daddi
Tezhip sanatı ise öncelikle hat sanatının etrafının bezenmesi amaçlı kullanılmış, günümüzde tek başına pano olarak da kullanılmaktadır.
Kaynak: Tezhip
Duvara asılmak için pano gibi ya da biblo heykelcik olarak da kullanılır. Kuzey Amerika yerlilerinde: Oklu kirpi nin ok denen dikenleriyle
Kaynak: Boncuk işi
Medresenin pencereleri üstünde kalmış olan iki çini pano Topkapı Sarayı müzesinde Türk Çinileri dairesinde sergilenmektedir.
Kaynak: Haseki Camii, İstanbul
Genellikle pano biçiminde olan bu tablolarda ortada olan ana tablo asıl konuyu anlatır. Yan ve kanat kısımlarda bulunan ve daha küçük olan
Kaynak: Poliptik
Bu binada kullanılan hafif pano duvar ve cam-metal perde duvarları döneminde oldukça yeni uygulamalardır Kütlenin yere oturması yerine
Kaynak: Sakarya Hükümet Konağı
Elektrik tesisatları ve pano montörlüğü. Elektrikli ev aletleri teknik servisi. Elektromekanik taşıyıcılar bakım ve onarımı. Endüstriyel bakım
Kaynak: Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.