Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

park ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

park anlamı Fr. parc
(tarım)

Güncel Türkçe Sözlük

park anlamı
is. 1. Bir yerleşme merkezinde halkın gezip hava alması için düzenlenmiş ağaçlı ve çiçekli büyük bahçe: "Park ismi de güzel ya, millet bahçesi uzunca ama daha güzel." -S. F. Abasıyanık. 2. Otopark. 3. Trafik zorunlulukları dışında durma biçimi. 4. Cephane, makine veya otomobillerin bulunduğu yer.

İngilizce - Türkçe

park anlamı
isim
1) park
2) otopark
3) futbol sahası
4) spor alanı
5) koruma Altına alınmış arazi
fiil
1) parketmek
2) koymak

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

park anlamı Fr.parc
1. Bir yerleşme merkezinde halkın gezip hava alması için düzenlenmiş ağaçlık ve çiçekli büyük bahçe, millet bahçesi: § "Vitri şatosu gayet vasi bir "park" yani zinet ormanı ortasında ve her tarafından ittisali munkatı bir hâlde bulunmasıyla derununda geçen vukuattan haricen haberdar olmak mümkün değilmiş." -Ahmet Midhat Efendi, Altın Âşıklar, 211. § "Hürriyet, amcasıyla beraber parkta gezmeye gitmiyormuş." -Ziya Gökalp, Ziya Gökalp'ın Mektupları, s.261. § "Parkın yanındaki karanlık sokaklara saptım." -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 69. § "Fakat şimdi amcamla beraber parka gitmelisin." -Ziya Gökalp‘ın Neşredilmemiş Yedi Eseri ve Aile Mektupları, 31. § "Nuri Usta sesleri, ışıkları ve Cemal'i arkada bırakarak parkın kapısından çıkarken birdenbire irkildi." -Nazım Hikmet Ran, Kan Konuşmaz, 161. § "… ortadaki havuzun etrafı âdeta bir belediye parkı manzarası alırdı." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 18. § "Günün birinde park, bulvar, yol sadece yangın yeri "hâli arsa" geleceğe ait çok zengin ve iç açıcı bir proje olmak üzere birden bire kaybolurlar." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler, 14. § "Kumlu yolların kenarına dizilmiş bahçe kanepeleriyle basbayağı bir park manzarası göstermekle beraber..." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 85. § " -Aman ne güzel park!" -Peyami Safa, Sosyalizm-Marksizm-Komünizm, 145. § "... şatonun parkındaki ıhlamurlar altında izini belli etmeden "vice" yapan monden kız..." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 178. § "Parkın içine salıverilmiş olan Paul, bahçe sedirlerini bozuyor, kediyi kuyruğundan çekiyor, parmaklığa tırmanıyor ve çıngırakları söküyordu." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. 13, 7. § "Tiyatro, sinema, randevuevi, vesikalı ev, balo, salon, sosyete, ünyon, palas, türlü türlü otel, park…" -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 327. § "Eskisinden de taze ve güreli görünerek moda'nın dar, ağaçlıklı sokaklarında, ünlü güzelim çay bahçesinde, sevinçli bir çocuk parkında belirdi." -Buket Uzuner, Şairler Şehri, 96. § "Meşatlık denilen eski Rum mezarlığının bir park haline konulması için atılan ilk adımları, manzum olarak anlatmayı denemiştim." -Nurullah Ataç, Dergilerde Deneme, 288. 2. Otopark: § "... otomobil parkı için ayrılmış." -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp'ten Kosova'ya, 72. 3. Trafik zorunlulukları dışında durma biçimi. 4. Cephane, makine veya otomobillerin bulunduğu yer: § "Gemi parka yaklaşırken, daha iki gün evvel Aleksandre bahçesinin yanında konuştuğum ihtiyarı düşünüyorum." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. 13, 90.

park eş anlamlısı

otopark
is. Taşıtların trafik bakımından uygun olan ve belli bir süre bırakıldıkları açık veya kapalı yer, park yeri, park.

"park" için örnek kullanımlar

Enerji tasarruflarına uymak kaydı ile park bahçe aydınlatmaları da bu kapsama alındı.
Comply with the registration and parking garden lighting energy savings were included in this coverage.
Kaynak: sabah.com.tr
Park halindeki araçların üzerinde kar tuttu.
Vehicles parked on the snow kept.
Kaynak: gundem.milliyet.com.tr
Millî Park:( Ulusal park ) Türkiye 'de : 2873 sayılı Millî Parklar Kanununun 2. maddesinin “Tanımlar” bölümünde, korunan alanlardan Millî
Kaynak: Millî park
Central Park, Amerika Birleşik Devletleri 'nin New York şehri Manhattan ilçesinde yer alan büyük umumi kentsel bir park tır.
Kaynak: Central Park
Prospect Park şu anlamlara gelebilir: Prospect Park , Brooklyn, New York, ABD'de bulunan bir park. Prospect Park , Troy, New York, ABD'de
Kaynak: Prospect Park

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.