Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

paskalya ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

paskalya anlamı
is. (paska'lya) din b. Hz. İsa'nın dirilişini anmak için Hristiyanlarca kutlanan bayram: "Paskalya yortusunda, dinî tatillerde, büyük tatillerde Manisa'ya gelirdim." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

paskalya anlamı
sıfat
1) paschal

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

paskalya anlamı Rum.pashalia
Hristiyanların, her yıl İsa Peygamberin dirildiğine inanılan günün yıl dönümünde kutladığı bayram: § "Paskalyaya kadar öğrenecek vaktin vardır." -Ahmet Midhat Efendi, Arnavutlar Solyotlar, 62. § "Rumlar paskalya mevsiminde geceleri kapı kapı çalgı çalarak gezerlerdi." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler, 16. § "Fazla olarak Ortadoksların paskalyası vardı." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. 13, 73. § "Dün bir paskalya günü idi." -Ziya Gökalp, Ziya Gökalp'ın Mektupları, 432. § "… elbise ucuz, bir paskalya gelir…" -Ahmet Rasim, Ramazan Sohbetleri, 214. § "Umarım bu yıla ait bir diğer anımızda Fransa'da Paskalya kutlanmaz olur." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 57.

"paskalya" için örnek kullanımlar

ANADOLU Efes ve Real Madrid, gruplarının zirvesini kapmak için İstanbul'da boyalı paskalya yumurtası gibi kafakafaya tokuştular.
Anadolu Efes and Real Madrid, Istanbul, painted easter eggs up for grabs, such as the summit of groups tokuştular kafakafaya.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Kırım ve Romanya 'da Hristiyanlar ile içiçe yaşayan Kırım Tatarları paskalya yı kendi geleneklerine yavur yüzü adıyla taşımışlardır.
Kaynak: Yavur yüzü
Osterfesttag) BWV 134, 145, 158 Akpazar/Küçük paskalya (Quasimodogeniti/Weisser Sontag) BWV 42, 67 Paskalya ertesi 2. 112 Paskalya ertesi 3.
Kaynak: Johann Sebastian Bach
En çok bilinen çörek çeşidi ay çöreği ve paskalya çöreğidir. Bazı çörek çeşitleri. Limonlu Rulo Çörek. Cevizli Ay Çöreği. Çilekli Çörek
Kaynak: Çörek

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.